Toro Albalá is zonder meer de absolute top voor zoete wijnen van de Pedro Ximénez-druif. Wat zij doen is het bottelen van de tijd. Elk jaar worden er een aantal botas (vaten) uit een bepaald jaar gebotteld. La Buena Vida heeft één van de mooiste collecties ter wereld van deze grote dessertwijnen. ...
Albarin
75 cl.
2020
Mencia (50%), Tintorera (50%)
2021
La Clave is de jongste worp van genie Raúl Pérez. Hoofdzakelijk gemaakt van wijngaarden uit de regio Ponferrada. Bijzonder aan deze wijn is zijn coupage. Naast Mencía bestaat hij immers voor de helft uit Tintorera, of Alicante Bouschet, een druivensoort die na de philloxera veelvuldig werd aangeplant in Galicia en Bierzo. Deze druif is vooral bekend voor zijn donker gekleurd vruchtvlees, wat maakt dat de La Clave donkerder van kleur is dan de andere Raúl-wijnen.
Mencia (100%)
De basiswijn van Raul Pérez, genoemd naar de weg richting Santiago de Compostela. Pure expressie van Mencía.
Godello (100%)
2022
Wijn met een productie van 1500 flessen, afkomstig van een ‘single vineyard’ net buiten Valtuille op 500 meter hoogte.
Prieto Picudo (100%)
2019
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Mencia
Raúl Pérez weet als geen ander de balans tussen finesse en kracht te vinden. Deze cuvee is misschien wel de meest elegante van alle rode Ultreia-wijnen.
De topwijn van Raul Pérez in Bierzo, genoemd naar de weg (Ultreia) richting Santiago de Compostela. Afkomstig van één perceel van 1,1 ha, aangeplant in 1908 op een hoogte van 530 m.
Pedro Ximenez (100%)
Dos Claveles verwijst naar de typische binnentuinen van Cordoba, steeds omringd door honderden bloemen, in dit geval 'claveles' of anjers. Dit is de frisse instapwijn van Toro Albala, 100% Pedro Ximénez.
Pedro Ximenez
MIUT is het prestigeproject van de befaamde bodega Toro Albalá. Zij zijn vooral bekend voor hun top zoete wijnen op basis van Pedro Ximénez. Maar samen met Fátima Ceballos gaven ze er zich rekenschap van dat de Pedro Ximénez druif veel meer in haar mars had. Toro Albalá beschikt over de allerbeste terroirs van de appellatie Montilla-Moriles. Samen met Fátima werd er dan beslist om een aantal kleine percelen met vieilles vignes helemaal anders te beginnen bewerken zodat er top witte wijnen met eigen terroir expressie zouden kunnen gemaakt worden. 2020 was de eerste millésime. El Jabonero is gelegen in de Sierra de Montilla, tegen de helling van de Cerro Macho, een moeilijk toegankelijke helling met een typische ondergrond van antehojuela, een variant van albariza met zanderige en losse structuur.
1964
Convento en Ginés de Liébana zijn de topreeksen van Toro Albalá. Gewoon groots binnen zijn wijnstijl. Dit is het niveau van de beste Boal Madera’s. Ginés de Liébana is de naam van een soldaat die hier zijn dood vond. Het geraamte werd gevonden in vastgeketende toestand op het domein zelf.
50 cl.
Heerlijk snoepje uit het zuiden van Spanje: Córdoba, de warmste stad in Spanje. Hier worden de fantastische zoete Pedro Ximénez geblend met een Oloroso. Deze sublieme zoete Cream sherry is het resultaat.
Uitsluitend geproduceerd met Pedro Ximénez druiven. Elegant, met een intens aroma van oud hout en andere edele aroma's, goed gebalanceerd, gerijpt in een 15 jaar lang oxidatief Criadera en Solera systeem. In tegenstelling tot de Sherry-wijnen worden de wijnen van Montilla-Moriles nooit verrijkt met extra alcohol.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.