Deze kleine Catalaanse regio in het binnenland van Tarragona kent reeds een lange wijnmakerstraditie. Zowel het microklimaat (mediterraan, maar door de hoogte en ligging t.o.v. de zee beïnvloed door een zeebries in de namiddag) als het terroir (de befaamde "llicorel.la" of leisteen) bepalen in grote mate het ...
Garnatxa (60%), Cariñena (30%), Cabernet Sauvignon (10%)
75 cl.
2020
Bellmunt blanc en Bellmunt Negre zijn de eerste 'vins de villages' van Mas d'en Gil. In dit geval afkomstig van jonge wijnstokken van de eigen wijngaarden op het domein, aangeplant tussen 1996 en 1998.
Garnatxa (70%), Cariñena (30%)
2017
Clos Fontà is het paradepaardje van dit domein. Deze wijn moet perfect het karakter van de regio Priorat weerspiegelen: kracht, mediterraan karakter en mineraliteit of terroir. Een echte terroirwijn dus. Er wordt een selectie gemaakt van de oude wijnstokken Grenache en Carignan van verschillende percelen op het domein. Ook de gebruikte Cabernet is deze van de oudste wijnstokken. Het resultaat is zeer geslaagd: een echte verleider en toch met veel karakter en eigenheid van Priorat. Trage evolutie waardoor een verrassend lang bewaarpotentieel schuilgaat in deze wijn.
Garnatxa (60%), Cariñena (40%)
2016
Wijn van een andere planeet! Deze Gran Buig werd tot op vandaag enkel gemaakt in 1998. Waarom dat zo is, weet je enkel als je de wijn proeft. Dit is waarachtig de essentie van vieilles vignes Grenache en Carignan (± 400 gram per wijnstok). Zonder twijfel de beste assemblage van deze twee cépages die men op de wereld kan vinden. Grandioos! Er wordt slechts een beperkt aantal flessen geproduceerd.
Garnatxa (60%), Cariñena (30%), Syrah (10%)
150 cl. (Magnum)
Coma Vella is de aanzet tot het topgamma rode Spaanse wijnen van dit domein. Indien u een Spaanse wijn met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding van deze beroemde regio wil proeven, twijfel dan niet. Het fruit is hier de protagonist, perfect verweven met het hout. Een zwoele mediterrane toets, met toch voldoende zuren, maken er een bijzonder verleidelijke wijn van. Er wordt tot 60% vieilles vignes gebruikt, hoofdzakelijk Grenache en Carignan. De andere cépages zijn afkomstig van wijngaarden die intussen ook al ouder dan 15 jaar zijn. Coma staat voor dal (heuvel) en Vella voor oud.
2018
Cariñena (100%)
Deze wijngaard was een ontdekking voor Dominik, hij heeft het potentieel van deze unieke wijngaard gezien. Gelegen op 350 à 400 meter hoogte en noordelijk gericht, een perceel van 1,6 ha met wijnstokken die aangeplant werden in 1910. Deze wijngaard behoort tot de oudste in de Priorat! De bodem is de typische Llicorella, de lokale leisteen, samen met graniet.
Garnatxa (100%)
Gelegen op de top van het klooster Scala Dei, 800 meter op de hoge hellingen van de Montsant-bergen, vinden we de grand cru-wijngaard van Les Manyes. De Garnacha Peluda (letterlijk: harige Grenache) wijnstokken die daar groeien, zijn een zeldzame variant van de meer gekende Garnacha Tinta in de regio. Ze zijn uitgerust met een fijne dons aan de onderkant van hun bladeren die vocht vasthoudt tijdens de zomerse hitte waardoor ze voor het uitdagende klimaat in de Priorat een perfect match zijn. Bijkomend voordeel is dat de Garnacha Peluda minder suikers aanmaakt, waardoor ook de wijn lichter in alcohol is dan de klassieke Garnacha Tinta. Deze wijnstokken werden rond het jaar 1965 aangeplant en staan bovendien op een kalkrijke kleigrond, die voor de Garnacha Peluda een betere bodem is als de llicorella. Les Manyes behoort tot de grand crus van Terroir al Limit, samen met Les Tosses!
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
2019
Schitterende hooggelegen wijngaard, ontdekt door Dominik tijdens een motorit in de glooiende heuvels in de Priorat. De wijngaard van 2ha werd 80 jaar geleden aangeplant, is zuidelijk gericht op 600m en de bodem is zwarte leisteen, ook wel gekend als llicorella. De essentie van Carignan uit Priorat met minuscule opbrengsten. Les Tosses behoort tot de grand crus van Terroir al Limit, samen met Les Manyes!
2013
2008
2021
Macabeu (34%), Garnatxa blanca (33%), Pedro Ximenez (33%)
Pedra de Guix betekent in het Catalaans letterlijk "steen van kalk of gips". Vanzelfsprekend een verwijzing naar de ondergrond van de Pedro Ximénez, op kalkrijke klei aangeplant. De Macabeu staat op een alluviale bodem en de Garnacha Blanca op leisteen. De wijnstokken zijn tussen 50 en 80 jaar oud. Het is de witte topwijn van het domein, in een assemblage van 1/3 Macabeu, 1/3 PX en 1/3 Garnatxa blanca.
Deze wijngaard is de eerste waarmee Dominik, toen nog met Eben Sadie, wijn van gemaakt heeft in 2001. Zuidelijke expositie en 60 jaar oude stokken op leisteen, op 400m hoogte. Behoort tot de 1er cru wijnen van Terroir al Limit, samen met Arbossar die noordelijk gericht is.
Pedro Ximenez (90%), Moscatel de Alejandria (10%)
2022
De vin village van Terroir al Limit in het wit. Bestaat hoofdzakelijk uit de Mediterrane en kruidige Pedro Ximénez, aangevuld met een ietsje Moscatel de Alejandria. Mineralige verfijning ten top !
Cariñena (50%), Garnatxa (50%)
Terra de Cuques Negre weerspiegelt het terroir van het dorp Torroja. De Carinyena, op een llicorella bodem aangeplant, geeft de structuur, de ruggengraat en de aciditeit, terwijl de uit klei afkomstige Garnacha de elegante expressie en rood fruit brengt. De wijnstokken zijn tussen 25 en 40 jaar oud en staan op 300 à 350m hoogte aangeplant.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.