Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
De Canarische Eilanden zijn één van de meest interessante Spaanse wijngebieden. De druifluis of phylloxera geraakte nooit tot op de eilanden. Waar het in de rest van Europa wettelijk verplicht is om elke druivenstok aan te planten op een Amerikaanse onderstok, is dit niet zo op de eilanden. We vinden hier bovendien veel druivensoorten terug die ook al aanwezig waren voor de druifluisepidemie in de 19e eeuw. De eilanden zijn dus een schatkamer aan mogelijkheden. Het ene eiland is al interessanter dan het andere. Tenerife is ongetwijfeld het eiland waar de meest interessante projecten te vinden zijn op dit moment.
Listán blanco (100%)
75 cl.
2023
Benje is de naam van een nabij gelegen krater, daar waar de Listan blanco van afkomstig is.
Listán Prieto (95%), Tintilla (5%)
Benje is de naam van een nabij gelegen krater vlak bij Santiago del Teide (Tenerife). De percelen waarvan de Listan Prieto afkomstig is, liggen op bijna 1000 meter hoogte.
2022
Baboso blanco, Gual, Listán blanco, Pedro Ximénez, Verijadiego blanco
Bimbache, genoemd naar de originele inwoners van kleinste eiland El Hierro. Een zeer originele witte wijn met veel karakter. Atlantisch en toch exotisch. Volledig bio en non-interventionistisch met enkel toevoeging van sulfiet bij de botteling.
Listán Negro, Listán Prieto, Verijadiego tinto
Bimbache is de originele naam van de oorspronkelijke bewoners van het kleine eiland El Hierro. Hier wordt vooral witte wijn gemaakt, maar deze Bimbache tinto is een uitzondering. De rode druiven zijn vooral te vinden aan de warmere zuidkant van het eiland. De coupage is hier in hoofdzaak Listan Negro, aangevuld met Listan Prieto en Verijadiego tinto. Al de wijngaarden worden biologisch bewerkt en de wijnen worden op non-interventionistische manier gemaakt, met enkel toevoeging van sulfiet bij het bottelen, zonder klaren of filteren.
2021
Listán blanco, Malvasia
De minst extreme wijn van de bende. Daarom ook zijn naam. Volgens Rayco een wijn zonder horens (een "chivo" is een klein bokje), niet zoals de Bimbaches die grote horens hebben zoals een grote ram. Afkomstig van een verschillende kleine wijngaarden, dit is dan ook de "grootste" productie van het huis met 3000 flessen...
Baboso blanco, Forastera blanca, Gual, Listán blanco, Vijariego blanco
Grand Cruz del Calvario is Bimbaches meest extreme wijngaard, met de meest Atlantische invloed. Dit is een klein perceel aan de noordkant van het eiland, winderig en vochtig. De wijn heeft daardoor weinig alcohol en zeer hoge zuren. Wat een structuur !
Listán blanco, Verijadiego blanco
John Stone is de letterlijke vertaling van de wijngaard "Piedra Juan", de hoogst gelegen en meest indrukwekkende wijngaard van dit project aan de noordkant in La Frontera. De wijn smaakt ook zo indrukwekkend en maakt helemaal zijn naam waar. Pure ziltigheid en mineraliteit. Alweer, geen wijn voor beginners...
Diégo, Listán blanco, Malvasía Volcánica
Juan Bello is de eerste "vino de paraje" of Cru. Dit perceel is gevestigd in Masdache, waar de wijngaarden op een vulkaan geplant zijn. Dit zijn de indrukwekkende meer dan 100-jarige wijnstokken die overleven in de kleine "hoyos" op de vulkaan. Indrukwekkend !
2020
Listán Negro (50%), Negramoll (48%), Listán blanco (2%)
La Santa de Ursula is de nieuwste rode aanwinst van het topdomein Envinate. Voor mij persoonlijk ook de mooiste. Afkomstig van 2 verschillende percelen in de regio Tacoronte. Mooie assemblage van hoofdzakelijk Listan met Negramoll. Meest Bourgondische van de rode wijnen !
Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Mix van ongeënte inheemse witte variëteiten uit de Canarische eilanden. De geselecteerde variëteiten en de verhoudingen variëren van jaar tot jaar afhankelijk van de oogst. De Listán Blanco druiven komen van ongeënte wijnstokken van meer dan 100 jaar oud. Geteeld tussen 500 en 900 meter boven zeeniveau, in het noordwesten van Tenerife. Jonge vulkanische bodems, met goede afwatering en zeer rijk aan mineralen.
Listán blanco (60%), Malvasía Volcánica (35%), Diégo (5%)
Masdache is een dorp bij de regio van La Geria op Lanzarote. Het is een field blend van de verschillende meer dan 100-jarige wijnstokken van de zone. Eén van de meest "wilde" wijnen van hun aanbod.
Diégo, Listán blanco, Listán Negro, Malvasía Volcánica
De Mentidero is de meest freaky van alle Rofe wijnen. De wijn wordt gebotteld als een field blend, en dus in dit geval een mengeling van witte en rode druivensoorten. Vandaar dat dit vaak een "clarete"; in 2020 is de wijn wat lichter en wordt als witte wijn gekwalificeerd. Wild stuff !
Listán Negro (100%)
Migan wordt gemaakt van vieilles vignes in La Orotava, waar ook de witte Palo Blanco wordt gemaakt. Ook hier vinden we de klassieke Cordón Trenzado of vlecht-wijngaarden terug, unieke wijngaarden met veel historiek. Telkens met de typische vulkanische eigenschappen. Beste rood van deze regio!
Listán Negro
Achter het Envinate-project, een van de meest prominente van de Spaanse nieuwe generatie, vinden we Roberto Santana, Alfonso Torrente, Laura Ramos en José Martínez. De 4 ontmoetten elkaar in 2005 tijdens hun studie oenologie aan de Universiteit van Alicante en vormden een van de wijnmakerijen-openbaringen in Spanje. De pijlers van Envinate zijn het onderzoek en de herwaardering van oude verlaten wijngaarden, op natuurlijke wijze en zonder tussenkomst gevinifieerd. Palo Blanco is afkomstig van eeuwenoude wijnstokken geplant op de zwarte vulkanische bodem van de wijngaard Palo Blanco, in de Valle de la Orotava in het noordoosten van Tenerife. Dit gebied is ondanks de aanzienlijke hoogte (600 meter boven zeeniveau) vochtig en de wijnstokken worden getraind met behulp van de Cordon Trenzado-vlechtmethode om de luchtcirculatie te bevorderen.
Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Mix van ongeënte inheemse witte variëteiten uit de Canarische eilanden. De geselecteerde variëteiten en de verhoudingen variëren van jaar tot jaar afhankelijk van de oogst. De Listan Blanco druiven komen van ongeënte wijnstokken van meer dan 100 jaar oud. Geteeld tussen 500 en 900 meter boven zeeniveau, in het noordwesten van Tenerife. Jonge vulkanische bodems, met goede afwatering en zeer rijk aan mineralen.
Diégo, Listán blanco, Malvasia
De Puro Rofe Blanco is de blend van verschillende terroirs doorheen Lanzarote. De rode draad is echter steeds de ondergrond die bestaan uit het typische zwarte vulkaanzand dat "rofe" genoemd wordt.
De Puro Rofe Tinto is de blend van verschillende terroirs doorheen Lanzarote. De rode draad is echter steeds de ondergrond die bestaan uit het typische zwarte vulkaanzand dat "rofe" genoemd wordt.
Listán Gacho, Listán Negro, Mulata, Negramoll
Táganan is de naam van het dorp waar de wijngaarden (noordwestelijk op vulkanische ondergronden) te vinden zijn. Deze wijngaarden zijn dichter bij de kustlijn gelegen. Taganan is een blend van verschillende terroirs rond het dorpje Taganana in Anaga (Tenerife). De view van de wijngaarden richting de oceaan is werkelijk spectaculair. Zeer oude stokken die op hellingen staan die bijna niet meer toegankelijk zijn. Van de meest indrukwekkende wijngaarden die wij ooit gezien hebben. Waw !
Táganan is de naam van het dorp waar de wijngaarden (noordwestelijk op vulkanische ondergronden) te vinden zijn. Deze wijngaarden zijn dichter bij de kustlijn gelegen. Taganan is een blend van verschillende terroirs in Tacaronte (Tenerife).
Diégo, Listán blanco, Listán Negro
Malvasía Volcánica (100%)
Dit is de meest afwijkende van al de andere Puro Rofes. Ten eerste omdat het een 100% Malvasia Volcanica betreft, maar ook omdat de wijngaard meer zanderig is en dicht bij de zee ligt in de regio Tilama. Dit is de meest ziltige van al de cru's.
Gual (100%)
Viñátigo maakt mono-cépagewijnen van autochtone druivensoorten die wat van de scène verdwenen zijn. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Deze Ancestral werd gemaakt 'à l'ancienne' en is dan ook een wijn voor de freaks ... Gual van Finca San Juan Degollado en Finca Mazapé. Ongeënte wijnstokken. Gual was de eerste van de bijna uitgestorven inheemse variëteiten van de Canarische Eilanden die Juan Jesus recupereerde. Finca San Juan Degollado ligt vlakbij Garachico, op 160 meter boven zeeniveau. Finca Mazapé ligt op een klif met uitzicht op de zee op 150 meter in San Juan de la Rambla. Beide percelen liggen in het noordwesten van Tenerife. Vulkanische jonge gronden, met een goede drainage en zeer rijk aan mineralen. De bodem van San Juan Degollado komt van erosie van de kustklif van La Culata, grenzend aan het plot. Door het bergachtige terrein is de wijngaard onderverdeeld in honderdjarige terrassen, dit vermijdt ook de aardverschuiving van vruchtbare gronden.
Baboso tinto (50%), Tintilla (50%)
Viñátigo maakt mono-cépagewijnen van autochtone druivensoorten die wat van de scène verdwenen zijn. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Deze Ancestral werd gemaakt 'à l'ancienne' en is dan ook een wijn voor de freaks ... De Tintilla komt van Finca Laderas de Teno en de Baboso Negro van Finca Juandana. Ongeënte wijnstokken. TINTILLA: Het perceel Laderas de Teno ligt in het noordwesten van Tenerife op 800 meter boven zeeniveau. Gelegen in de El Palmar-vallei, binnen het Teno natuurreservaat, de wijngaard bestaat uit 33 terrassen, beginnend aan de voet van een vulkaan in het midden van de vallei. Geologisch gezien is het een van de oudste delen van het eiland, resultaat van de eerste vulkaanuitbarstingen. Deze kleigrond is een evolutie van de afbraak en erosie van het Teno-massief. BABOSO NEGRO: Finca Juandana ligt in La Guancha, in het noordwesten van Tenerife. De wijngaard ligt naast onze wijnmakerij, op 400 meter. Dit perceel van vulkanische oorsprong, is één van de jongste bodems van het eiland en dus heel zanderig.
Gual, Listán blanco, Malvasia, Marmajuelo, Vijariego blanco
Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Mix van ongeënte inheemse witte variëteiten uit de Canarische eilanden. De geselecteerde variëteiten en de verhoudingen variëren van jaar tot jaar afhankelijk van de oogst. De meest voorkomende druiven zijn Gual, Marmajuelo, Vijariego Blanco, Malvasía Aromática en Verdello. Jonge en oude vulkanische bodems, met goede drainage en zeer rijk aan mineralen. Sommige percelen hebben bodems uit jongere vulkaanuitbarstingen en zijn meer zanderig. Anderen zijn geërodeerde oude massieven. De wijnstokken groeien vanop zeeniveau tot 1000 meter hoogte. Totale productie van deze blend van 4 witte druiven is +- 4000 flessen.
Baboso tinto, Negramoll, Tintilla, Vijariego Tinto
Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. Assemblage van ongeënte rode inheemse soorten uit de Canarische eilanden, waarvan de verhouding elk jaar verschit naargelang de groeicyclus. De variëteiten die gebruikt worden om deze blend te maken zijn meestal Negramoll, Tintilla, Vijariego Negro en Baboso Negro. Jonge en oude vulkanische bodems, met goede drainage en zeer rijk aan mineralen. Sommige gebieden zijn het resultaat van recente vulkaanuitbarstingen en zijn eerder zanderig. Andere zones, zoals de percelen in de El Palmar-vallei, zijn van het Teno massief, een van de oudste delen van het eiland en met meer klei. De wijnstokken groeien vanop zeeniveau tot 1000 meter hoogte. +-3500 flessen productie.
Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. 100% Gual van Finca San Juan Degollado en Finca Mazapé. Ongeënte wijnstokken. Gual was de eerste van de bijna uitgestorven inheemse variëteiten van de Canarische Eilanden die Juan Jesus recupereerde. Aangeplant in Finca San Juan Degollado op 160 meter boven zeeniveau in Garachico. Finca Mazapé ligt op een klif met uitzicht op de zee op 150 meter in San Juan de la Rambla. Beide percelen liggen in het noordwesten van Tenerife.
Marmajuelo (100%)
Marmajuelo is één van de meer onbekende druivensoorten uit Tenerife en is de meest fruitige van de monocépage-wijnen. Aanplant in de Finca Los Parrales en Finca Mazapé. Ongeënte wijnstokken. Geteeld in Finca Los Parrales op 160 meter hoogte in Garachico. Finca Mazapé ligt op een klif met uitzicht op de zee op 150 meter in San Juan de la Rambla. Beide percelen liggen in het noordwesten van Tenerife. Vulkanische jonge gronden, met goede drainage en zeer rijk aan mineralen.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.