Zet onze Exclusieve Eindejaarsdegustatie in uw agenda! In aanwezigheid van grote namen zoals Raúl Pérez, Rafael Palacios, Nin i Ortiz,...
Reserveer uw plek

Viñátigo

Omschrijving Viñátigo

Viñátigo is sinds dag 1 bezig met het herstellen en promoten van het uitgebreide wijnbouwerfgoed van de Canarische Eilanden. Als resultaat van het werk dat ze eind jaren 1990 zijn begonnen, hebben ze met succes diverse druivensoorten herontdekt in hun waarde en opnieuw in de kijker gezet: Gual, Marmajuelo, Vijariego, Tintilla, Baboso, Malvasia, enz. Misschien wel het belangrijkste in de viticultuur op Tenerife is de kennis van de klimaatzones die erg beïnvloed worden door de Teide. Weten welke cépage op welke hoogte gedijt, is van enorm belang om de perfecte druif te kunnen oogsten.

Bekijk alle wijnen van Viñátigo
Wijnmaker Juan Jesus Méndez & Elena Batista
Eigenaar Juan Jesus Méndez & Elena Batista
Oprichting 1990
Links
Omschrijving Viñátigo

Geschiedenis Viñátigo

Juan Jesús Méndez werd geboren in La Guancha, een klein stadje in het noordwesten van Tenerife, in een gezin dat zich toelegde op het bewerken van de velden. Van kinds af aan hielp hij zijn familie altijd met de wijngaard en toen hij klaar was met zijn studie besloot hij deze familietraditie om te zetten in zijn levensproject. In 1990 begon hij wijn te maken in het oude Canarische huis van zijn grootouders, beginnend bij de 100-jarige wijngaard van zijn familie. Van daaruit ontsprong Viñátigo en begon Juan Jesús onvermoeibaar en vol passie te werken om de bijna uitgestorven druivensoorten te herstellen die intact gebleven waren door de afwezigheid van phylloxera in de archipel. Gual, Marmajuelo, Tintilla, Baboso Negro zijn wijnen die het resultaat zijn van jarenlange inspanningen om deze rijkdom aan variëteiten te doen heropleven. Een erfenis die, als Viñátigo er niet was geweest, vandaag zeker niet zou bestaan. In 1997 begonnen de werkzaamheden aan de huidige wijnmakerij. Toen hij zich voorstelde hoe het zou zijn, was het heel duidelijk dat het een weerspiegeling van de omgeving moest zijn. Opgegraven in een vulkanische magmastroom en bedekt met de stenen die reeds op de plaats lagen voordat het werd gebouwd, past de wijnmakerij in een landschap dat wordt gedomineerd door teeltterrassen. De bekleding, diepte en kleine openingen in de structuur geven de voorkeur aan thermische isolatie die hen helpt om diverse energiebronnen te optimaliseren, waardoor er duurzamer en respectvoller voor het milieu en de omgeving om hen heen wordt gewerkt. Met hun wijnen willen ze de buitengewone typiciteit van de Canarische druivensoorten overbrengen, op originele onderstokken aangeplant op een mozaïek van phylloxeravrije en vulkanische bodems. Dit wijnbouwgebied heeft ondanks zijn klein oppervlak van aanplant een ongelooflijk potentieel, door de diversiteit aan druivenrassen en het unieke terroir.

Viñátigo
TR. Juandana
Santa Cruz de Tenerife
Las Palmas de Gran Canaria

Variëteiten Viñátigo

De variëtale rijkdom van de Canarische Eilanden is zonder twijfel een van de pijlers waarop de toekomst van deze regio steunt en ongetwijfeld nog verder uitgebouwd zal worden. Het is vooral vanaf 1490 dat er wijnstokken op de eilanden terechtkomen, en dat met de komst van verschillende kolonies Spanjaarden, Portugezen, Fransen en Italianen. Elkeen bracht vanuit zijn streek van herkomst druivensoorten en nieuwe vormen van viticultuur mee, waarmee vaststaat dat de Canarische Eilanden de eerste wijngaarden van de Nieuwe Wereld waren. Met de phylloxeraplaag aan het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw zag men zich op het vasteland verplicht om op Amerikaanse resistente onderstokken aan te planten. Hierdoor gingen er zeer veel variëteiten, die tot dan bestonden, definitief verloren. Gelukkig bereikte de plaag nooit de Canarische Eilanden, waardoor deze de enige gebieden zijn wereldwijd die volledig gespaard zijn gebleven van de phylloxera. Daardoor zijn de wijnstokken vandaag allemaal op 'pie franco' geplant en zijn er zeer veel variëteiten bewaard gebleven, meer dan 80, waarvan vele vandaag enkel nog op de eilanden voorkomen. Hier volgen de belangrijkste: WITTE WIJNEN: Listán Blanco: de meest verspreide soort, zeer gelijkaardig aan Palomino uit Jerez. Zeer productieve variëteit, doch eenmaal aangeplant op grote hoogte geeft ze meer complexiteit en een betere aciditeit. Deze druivensoort is vandaag de meest aangeplante op de eilanden, maar Viñátigo gebruikt ze nauwelijks. Malvasía: dit is historisch de meest belangrijke druivensoort, aangezien hiermee tussen de 16e en de 18e eeuw de fameuze Canary wine werd gemaakt. Er zijn vele soorten Malvasía. De Malvasia hier heeft gelijke kenmerken met deze van Madeira (Malmsey), Sitges (zie ook bij Jané Ventura) en Lipari, en wordt ook wel Malvasía Candia genoemd. De Malvasía die we vinden in Rioja of andere streken in Spanje is een volledig andere druivensoort. De Malvasía die we op Lanzarote vinden en daar wijdverspreid is - ze noemen deze druif daar Malvasía Volcánica - is een kruising tussen Malvasía Candia en Marmajuelo. Malvasía Candia gedijt vooral goed op lager gelegen wijngaarden, aangezien deze druif warmte nodig heeft. De meeste wijngaarden zijn dan ook te vinden onder de 300 meter hoogte. Gual: een zeer delicate soort, vooral tijdens het rijpingsproces. Enkel nog te vinden op Madeira, Tenerife, El Hierro en La Palma. Een van de witte druivensoorten die het best veroudert. De wijnen zijn zeer glycerisch en vol in de mond en bevatten wiskylactone, een molecule die proevers steeds op het verkeerde been zet omdat men denkt dat de wijn vergist werd op eikenhouten vaten. De Gual gedijt ook hoofdzakelijk op lager gelegen wijngaarden, wegens zijn korte cyclus. Gual wordt dan ook als een van de eerste in augustus geoogst. Marmajuelo: enkel te vinden in Tenerife en El Hierro, en tot nu toe werd er geen enkele druivensoort gevonden die genetische gelijkenissen heeft. Zoals Gual is het een druif met een korte cyclus die voornamelijk op lagere hoogtes wordt gecultiveerd, aangezien deze druif zeer gevoelig is voor de koude. Boven de 300 meter geeft Marmajuelo veel problemen. Zorgt voor wijnen met veel structuur en kracht. Net zoals Gual zijn de wijnen van Marmajuelo zeer compleet en mooi rijp, met steeds een hoge aciditeit en rijke aroma's. Vijariego Blanco: van de witte druiven degene met de hoogste aciditeit. Deze variëteit heeft wel grote hoogtes nodig. Hoofdzakelijk in Tenerife en El Hierro te vinden. Een lange cyclus, dus steeds een van de laatst geoogste druiven. Door zijn aciditeit en aromatische typiciteit uitermate geschikt om te vergisten op eikenhouten vaten. RODE WIJNEN: Listán Negro: de meest voorkomende rode druif op de eilanden. Zeer resistent en zeer productief. Gelijk aan de Mission in Californië en de Criolla in Argentinië. Is een zeer gemakkelijke druif die daardoor zeer intensief werd aangeplant. Vanuit wijntechnisch standpunt weinig interessant door zijn hoge rendementen en lichte structuur. Wordt bijna niet gebruikt in Viñátigo. Negramoll: de tweede meest belangrijke druivensoort die genetisch blijkt verwant te zijn aan Sumoll uit Catalunya (zie Jané Ventura). Een zeer delicate druif die onregelmatige opbrengsten geeft van jaar tot jaar. Tannines in verre staat van polymerisatie, zacht met aroma's van toffee, waardoor de soort traditioneel werd gebruikt in coupages om meer zachtheid aan de wijnen te geven. Vijariego Negro: zeer zeldzaam. Komt ook nog voor in de Alpujarras, waar waarschijnlijk ook de origine van deze druif ligt. Met een zeer lange cyclus en daardoor vooral op grotere hoogte aangeplant vanwege de noodzaak aan koude. De oogst is dan ook voor eind oktober of begin november voorzien. De druiven zijn groter dan de meeste andere, maar van een grote subtiliteit. Zeer goede aciditeit, zachte en delicate tannines met goede polymerisatie-eigenschappen. Vaak complex na vinificatie en élevage met veel rood fruit. Bijna Bourgondisch van karakter. Tintilla: zeer zeldzaam. Deze soort heeft geen genetische verwantschap met de befaamde Tintilla de Rota uit Cádiz (die verwant zou zijn aan Graciano). De trossen en de druifjes zijn klein. Zeer weinig productief, nooit meer dan 1 kg per plant en met een zeer mooie concentratie. Een zeer lange groeicyclus en een druif die hoogte nodig heeft - meer dan 600 meter. Oogst begin oktober. Zeer goede aciditeit en concentratie, en daardoor perfect voor een lange élevage. In de neus zwart fruit en chocolade. Baboso Negro: de laatste druivensoort die door Viñátigo werd gerecupereerd en warempel zelfs wat in de mode is op dit moment. Heel wat andere wijnbouwers hebben dit domein gevolgd en maken ook Baboso. Zeer weinig productief. Vooral in El Hierro te vinden, maar ook in kleinere hoeveelheden in Tenerife. Genetisch bijna identiek aan de Portugese Alfrocheiro Preto en aan Bruñal uit de nieuwe Castilliaanse appellatie Arribes. Van al de rode druivensoorten is dit de meest delicate, een druif met een zeer fijne schil die gemakkelijk stukgaat. Door zijn gevoeligheid vooral aan te planten in kustzones. Of indien aangeplant op grotere hoogte, steeds zuidelijk georiënteerd, aangezien deze druif niet tegen vocht kan. Een druif met een korte cyclus. Oogst begin september. Goede aciditeit, maar vooral schitterende concentratie met hints van rijp zwart fruit en delicate tannines.

Terroir Viñátigo

De bodems zijn hoofdzakelijk vulkanisch, maar met grote verschillen tussen de verschillende zones, zelfs binnen eenzelfde dorp. Ycoden-Daute-Isora: in La Guancha waar de bodega is, zijn de bodems zeer vulkanisch met een zeer goede drainage en goede verluchting. Mazapé: op 160 meter, een terroir van 'mazapé', wat een mengeling is van vulkanisch gruis en klei. Hier staan hoofdzakelijk Marmajuelo, Malvasía, Negramoll en Vijariego Blanco aangeplant. Het klimaat is hier Atlantisch zacht met een perfecte zonne-expositie. Cabo Verde: op 390 meter, net naast de bodega, met een perfect vulkanische bodem met een zeer goede drainage. Hoofdzakelijk beplant met Baboso. El Palmar: tussen 600 en 700 meter hoogte. Erosiebodem van het massief van Teno, een mengeling van steentjes en klei. Gelegen in een vallei met een uitzonderlijk klimaat. Enkel beplant met Tintilla. San Juan Degollado: bodems gevormd door de Culataberg die ernaast oprijst. Het klimaat is zeer Atlantisch door de nabijheid van de oceaan. Hier vinden we Gual, Marmajuelo, Malvasía en Moscatel. Tacoronte-Acentejo: In Valle de Guerra, op een hoogte tussen 150 en 250 meter. Volledige noordelijke oriëntatie en met een zacht klimaat. Viñaten (9 ha) en La Espinosa (4 ha). De bodems zijn samengesteld uit afbraakmateriaal van het Anaga-massief, hoofdzakelijk vulkanisch gruis en klei. Beide wijngaarden zijn volledig aangeplant met de te maken wijn (Tacande) in het achterhoofd: Baboso en Negramoll op de laagst gelegen gebieden en Vijariego en Tintilla op de hogere en meer koele gebieden. Alle wijngaarden worden zonder enige kunstmeststoffen, pesticiden, noch herbiciden bewerkt.

Vinificatie Viñátigo

Al de wijngaarden van Viñátigo zijn aangeplant in rijen om zo een betere controle over elke variëteit te krijgen. Oorspronkelijk vinden we zowel gobelet als pergola, afhankelijk van het feit of de Portugezen de streek gekoloniseerd hadden of niet. Door het reliëf en de vele terrasaanplantingen gebeurt veel van het werk in de wijngaarden manueel, zo ook de oogst. De filosofie is om steeds te vinifiëren met een maximaal respect voor de druiven, zodat deze zo goed mogelijk de eigenschappen van elke variëteit en van hun terroir weerspiegelen. De oogst gebeurt in oogstbakjes van 20 kg. De druiven worden gekoeld met droogijs of koolzuursneeuw gedurende 1 dag alvorens de vinificatie aan te vatten. Heel het vinificatieproces verloopt volgens de zwaartekracht - de bodega werd tegen een steile helling aangebouwd. Na een zachte persing worden de witte wijnen gedecanteerd gedurende 24 uur en daarna vergist aan 16°C. Na de gisting worden de wijnen afgetapt (soutirage), geklaard en gestabiliseerd door de winterkoude, waarna er gebotteld wordt. De Gual rijpt altijd minstens 1 jaar op inox cuves alvorens te bottelen. De Vijariego Blanco krijgt zijn gisting op eikenhouten vaten van Allier, op zijn gistcellen, met een bâtonnage gedurende 6 maanden. Daarna rust hij nog enkele maanden op inox cuves vooraleer hij gebotteld wordt. De Malvasía Clásico is een vendange tardive. Passerillage op de wijnstok tot wanneer ongeveer 30% van de druiven ingedroogd zijn en een potentieel alcoholvolume van 18° bezitten. Na de oogst volgt een koude maceratie gedurende 24 uur. De gisting stopt natuurlijk op 15° en met ongeveer 60 gram restsuiker. Daarna krijgt de wijn nog een élevage van 2 à 3 maanden op eiken vaten. Voor de rode druiven is de leidraad van de oogst de fenolische rijpheid. Tijdens de laatste maanden net voor de oogst worden de pitten constant geproefd ter controle. Na de oogst worden de druiven zo snel mogelijk naar de bodega gebracht waar ze met behulp van de zwaartekracht in de cuves vallen voor de maceratie. Na de maceratie (1 à 2 weken, afhankelijk van de variëteit en het millésime) vindt de malolactische gisting plaats, waarna de wijnen op vat gaan. De periode van élevage wordt bepaald door continue proeven van de vatstalen om te bepalen wanneer het optimale moment daar is.

75 cl.
Listán Blanco de Canarias
Listán Blanco de Canarias 2022
Canarias
Viñátigo
D.O.P. Islas Canarias - Tenerife
75 cl.
wit
€ 19,19
€ 15,86 excl. BTW
Assemblage

Listán blanco (100%)

Inhoud

75 cl.

Jaar

2022

Omschrijving

Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Mix van ongeënte inheemse witte variëteiten uit de Canarische eilanden. De geselecteerde variëteiten en de verhoudingen variëren van jaar tot jaar afhankelijk van de oogst. De Listán Blanco druiven komen van ongeënte wijnstokken van meer dan 100 jaar oud. Geteeld tussen 500 en 900 meter boven zeeniveau, in het noordwesten van Tenerife. Jonge vulkanische bodems, met goede afwatering en zeer rijk aan mineralen.

75 cl.
Pet Nat Blanco
Pet Nat Blanco 2020
Canarias
Viñátigo
D.O.P. Islas Canarias - Tenerife
75 cl.
wit
€ 26,89
€ 22,22 excl. BTW
Assemblage

Listán blanco (100%)

Inhoud

75 cl.

Jaar

2020

Omschrijving

Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Mix van ongeënte inheemse witte variëteiten uit de Canarische eilanden. De geselecteerde variëteiten en de verhoudingen variëren van jaar tot jaar afhankelijk van de oogst. De Listan Blanco druiven komen van ongeënte wijnstokken van meer dan 100 jaar oud. Geteeld tussen 500 en 900 meter boven zeeniveau, in het noordwesten van Tenerife. Jonge vulkanische bodems, met goede afwatering en zeer rijk aan mineralen.

75 cl.
Biologisch
Viñátigo Ancestrales blanco
Viñátigo Ancestrales blanco 2022
Canarias
Viñátigo
D.O. Islas Canarias
75 cl.
wit
€ 33,50
€ 27,69 excl. BTW
Assemblage

Gual (100%)

Inhoud

75 cl.

Jaar

2022

Omschrijving

Viñátigo maakt mono-cépagewijnen van autochtone druivensoorten die wat van de scène verdwenen zijn. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Deze Ancestral werd gemaakt 'à l'ancienne' en is dan ook een wijn voor de freaks ... Gual van Finca San Juan Degollado en Finca Mazapé. Ongeënte wijnstokken. Gual was de eerste van de bijna uitgestorven inheemse variëteiten van de Canarische Eilanden die Juan Jesus recupereerde. Finca San Juan Degollado ligt vlakbij Garachico, op 160 meter boven zeeniveau. Finca Mazapé ligt op een klif met uitzicht op de zee op 150 meter in San Juan de la Rambla. Beide percelen liggen in het noordwesten van Tenerife. Vulkanische jonge gronden, met een goede drainage en zeer rijk aan mineralen. De bodem van San Juan Degollado komt van erosie van de kustklif van La Culata, grenzend aan het plot. Door het bergachtige terrein is de wijngaard onderverdeeld in honderdjarige terrassen, dit vermijdt ook de aardverschuiving van vruchtbare gronden.

75 cl.
Biologisch
Viñátigo Ancestrales Tinto
Viñátigo Ancestrales Tinto 2020
Canarias
Viñátigo
D.O.P. Islas Canarias - Tenerife
75 cl.
wit
€ 44,95
€ 37,15 excl. BTW
Assemblage

Baboso tinto (50%), Tintilla (50%)

Inhoud

75 cl.

Jaar

2020

Omschrijving

Viñátigo maakt mono-cépagewijnen van autochtone druivensoorten die wat van de scène verdwenen zijn. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Deze Ancestral werd gemaakt 'à l'ancienne' en is dan ook een wijn voor de freaks ... De Tintilla komt van Finca Laderas de Teno en de Baboso Negro van Finca Juandana. Ongeënte wijnstokken. TINTILLA: Het perceel Laderas de Teno ligt in het noordwesten van Tenerife op 800 meter boven zeeniveau. Gelegen in de El Palmar-vallei, binnen het Teno natuurreservaat, de wijngaard bestaat uit 33 terrassen, beginnend aan de voet van een vulkaan in het midden van de vallei. Geologisch gezien is het een van de oudste delen van het eiland, resultaat van de eerste vulkaanuitbarstingen. Deze kleigrond is een evolutie van de afbraak en erosie van het Teno-massief. BABOSO NEGRO: Finca Juandana ligt in La Guancha, in het noordwesten van Tenerife. De wijngaard ligt naast onze wijnmakerij, op 400 meter. Dit perceel van vulkanische oorsprong, is één van de jongste bodems van het eiland en dus heel zanderig.

75 cl.
Biologisch
Viñátigo Ensamblaje Blanco
Viñátigo Ensamblaje Blanco 2022
Canarias
Viñátigo
D.O.P. Islas Canarias - Tenerife
75 cl.
wit
€ 30,25
€ 25,00 excl. BTW
Assemblage

Gual, Listán blanco, Malvasia, Marmajuelo, Vijariego blanco

Inhoud

75 cl.

Jaar

2022

Omschrijving

Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Mix van ongeënte inheemse witte variëteiten uit de Canarische eilanden. De geselecteerde variëteiten en de verhoudingen variëren van jaar tot jaar afhankelijk van de oogst. De meest voorkomende druiven zijn Gual, Marmajuelo, Vijariego Blanco, Malvasía Aromática en Verdello. Jonge en oude vulkanische bodems, met goede drainage en zeer rijk aan mineralen. Sommige percelen hebben bodems uit jongere vulkaanuitbarstingen en zijn meer zanderig. Anderen zijn geërodeerde oude massieven. De wijnstokken groeien vanop zeeniveau tot 1000 meter hoogte. Totale productie van deze blend van 4 witte druiven is +- 4000 flessen.

75 cl.
Biologisch
Viñátigo Ensamblaje Tinto
Viñátigo Ensamblaje Tinto 2020
Canarias
Viñátigo
D.O. Islas Canarias
75 cl.
rood
€ 37,84
€ 31,27 excl. BTW
Assemblage

Baboso tinto, Negramoll, Tintilla, Vijariego Tinto

Inhoud

75 cl.

Jaar

2020

Omschrijving

Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. Assemblage van ongeënte rode inheemse soorten uit de Canarische eilanden, waarvan de verhouding elk jaar verschit naargelang de groeicyclus. De variëteiten die gebruikt worden om deze blend te maken zijn meestal Negramoll, Tintilla, Vijariego Negro en Baboso Negro. Jonge en oude vulkanische bodems, met goede drainage en zeer rijk aan mineralen. Sommige gebieden zijn het resultaat van recente vulkaanuitbarstingen en zijn eerder zanderig. Andere zones, zoals de percelen in de El Palmar-vallei, zijn van het Teno massief, een van de oudste delen van het eiland en met meer klei. De wijnstokken groeien vanop zeeniveau tot 1000 meter hoogte. +-3500 flessen productie.

75 cl.
Biologisch
Viñátigo Gual
Viñátigo Gual 2022
Canarias
Viñátigo
D.O. Ycoden-Daute-Isora
75 cl.
wit
€ 25,69
€ 21,23 excl. BTW
Assemblage

Gual (100%)

Inhoud

75 cl.

Jaar

2022

Omschrijving

Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. 100% Gual van Finca San Juan Degollado en Finca Mazapé. Ongeënte wijnstokken. Gual was de eerste van de bijna uitgestorven inheemse variëteiten van de Canarische Eilanden die Juan Jesus recupereerde. Aangeplant in Finca San Juan Degollado op 160 meter boven zeeniveau in Garachico. Finca Mazapé ligt op een klif met uitzicht op de zee op 150 meter in San Juan de la Rambla. Beide percelen liggen in het noordwesten van Tenerife.

75 cl.
Biologisch
Viñátigo Marmajuelo
Viñátigo Marmajuelo 2022
Canarias
Viñátigo
D.O. Islas Canarias
75 cl.
wit
€ 25,69
€ 21,23 excl. BTW
Assemblage

Marmajuelo (100%)

Inhoud

75 cl.

Jaar

2022

Omschrijving

Marmajuelo is één van de meer onbekende druivensoorten uit Tenerife en is de meest fruitige van de monocépage-wijnen. Aanplant in de Finca Los Parrales en Finca Mazapé. Ongeënte wijnstokken. Geteeld in Finca Los Parrales op 160 meter hoogte in Garachico. Finca Mazapé ligt op een klif met uitzicht op de zee op 150 meter in San Juan de la Rambla. Beide percelen liggen in het noordwesten van Tenerife. Vulkanische jonge gronden, met goede drainage en zeer rijk aan mineralen.

75 cl.
Viñátigo Vijariego Blanco
Viñátigo Vijariego Blanco 2022
Canarias
Viñátigo
D.O.P. Islas Canarias - Tenerife
75 cl.
wit
€ 26,14
€ 21,60 excl. BTW
Assemblage

Vijariego blanco (100%)

Inhoud

75 cl.

Jaar

2022

Omschrijving

Viñátigo maakt mono-cépagewijnen van autochtone druivensoorten die wat van de scène verdwenen zijn. ‘Pie franco’ aangeplant op vulkanische ondergronden. Vijariego Blanco is de druivensoort met de hoogste aciditeit van de Canarische eilanden. Het heeft ook een zeer goed aanpassingsvermogen in diverse omgevingen. De percelen liggen in de dorpen San Juan de la Rambla, La Guancha en Icod de los Vinos, in het noordwesten van Tenerife. Vanwege het goede aanpassingsvermogen aan verschillende omgevingen, ligt de aanplant tussen 200 en 1000m. Jonge vulkanische bodems, voornamelijk zanderig. Totale productie van slechts +- 3000 flessen.

Smaakprofiel Smaakprofiel
Hout
Zuren
Fruitig
Structuur
Geen idee. Overslaan
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.

Even geduld, we zoeken het op...
Uitverkocht!

Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.

Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.

Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.