Ulterior is een project dat het licht zag in 2007. Aanplanting werd gedaan in el Romeral, in het centrum van La Mancha (Tomelloso). Aan de basis lag Elias López-Montero, volgens Decanter één van Spanjes meest veelbelovende oenologen. Met veel respect voor zijn terroir en zijn geschiedenis, slaagt Elias erin om mooie wijnen te maken, die de authenticiteit van zijn regio onderstrepen.
Vinificatie
Heel het Ulterior-project bestaat uit biologische wijngaarden. Er werd zelfs een studie uitgewerkt in samenwerking met het Instituto de la Vid om te bepalen welke oorspronkelijke druivensoorten het meest geschikt zouden zijn om de klimaatverandering het hoofd te bieden. De druiven worden handmatig geplukt en krijgen hun vinificatie op Terracota amforae. Slechts 10% rijpt op grote houden fouders.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2024
Op zijn top: 2024-2026
Te drinken tot: 2028
Serveren
18°C en best in een groot glas serveren
Proefanalyse
Een Garnacha vol finesse.
Blind in het glas doet deze wijn denken aan de verfijning van Comando G en Dani landi.
Elegant en finesserijk, soepel en easy drinkable. In het middenrif een tikkeltje zon waardoor het fruit mooi tot zijn recht komt met een zeer verfijnde tanninestructuur.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol