Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Syrah (38%), Cabernet Franc (22%), Garnatxa (21%), Cariñena (12%), Merlot (7%)
75 cl.
2015
Nuncito (klein Nunci) is zowat de tweede wijn van het domein waarin ook deels de jongere druivenstokken worden verwerkt. 2005 was de eerste jaargang van commercialisering.
Cariñena (45%), Garnatxa (40%), Cabernet Sauvignon (5%), Merlot (5%), Syrah (5%)
150 cl. (Magnum)
2018
Nunci: de vroegere eigenaar van de wijngaarden was de belleman (nunci) van het dorp. Nunci is dan ook de naam geworden voor alle wijnen van het domein.
Syrah (36%), Garnatxa (22%), Cabernet Franc (20%), Merlot (14%), Cabernet Sauvignon (7%)
2017
Zoals in de meeste nieuwe Priorats neemt Dirk hier ook minstens 50 à 60% Grenache en Carignan als basis en vult deze aan met andere cépages, meestal van jongere wijnstokken. Hoewel de wijn zuiders is, heeft hij toch een zekere fraîcheur. Misschien door het gebruik van de Cabernet Franc, die voor de rest in deze streek niet gebruikt wordt. Minimale élevage op eiken vaten om geen enkele dominantie van het hout te hebben. En daarin is hij perfect geslaagd! Ongelooflijke wijn voor zijn prijs. Nunci: de vroegere eigenaar van de wijngaarden was de belleman (nunci) van het dorp. Nunci is dan ook de naam geworden voor alle wijnen van het domein.
Garnatxa blanca, Moscatel de Alejandria, Viognier
2023
Deze Spaanse wijn is een verhaal apart van onze Belgische wijnbouwer Dirk Hoet. In de assemblage zit namelijk een flinke portie Moscatel. Het is in feite een beetje per toeval dat Dirk tijdens de vinificatie ontdekte dat hij perfect de mogelijkheid had om een wijn te maken zoals deze. Een wijn die gemaakt is om te behagen, met dank aan zijn cépage, de Moscatel, die het geheel floraal opvrolijkt. Door zijn ligging in Poboleda (hoogste dorp van Priorat) heeft Dirk procentueel gewijs meer wit aangeplant dan de rest van de wijnbouwers in deze streek. Witte wijnen van Poboleda hebben steeds meer frisheid omwille van hun hoogteligging. Nunci: de vroegere eigenaar van de wijngaarden was de belleman (nunci) van het dorp. Nunci is dan ook de naam geworden voor alle wijnen van het domein. Abocat : lieflijk, fruitig.
Garnatxa (70%), Cariñena (30%)
Clos Fontà is het paradepaardje van dit domein. Deze wijn moet perfect het karakter van de regio Priorat weerspiegelen: kracht, mediterraan karakter en mineraliteit of terroir. Een echte terroirwijn dus. Er wordt een selectie gemaakt van de oude wijnstokken Grenache en Carignan van verschillende percelen op het domein. Ook de gebruikte Cabernet is deze van de oudste wijnstokken. Het resultaat is zeer geslaagd: een echte verleider en toch met veel karakter en eigenheid van Priorat. Trage evolutie waardoor een verrassend lang bewaarpotentieel schuilgaat in deze wijn.
Garnatxa (60%), Cariñena (30%), Syrah (10%)
Coma Vella is de aanzet tot het topgamma rode Spaanse wijnen van dit domein. Indien u een Spaanse wijn met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding van deze beroemde regio wil proeven, twijfel dan niet. Het fruit is hier de protagonist, perfect verweven met het hout. Een zwoele mediterrane toets, met toch voldoende zuren, maken er een bijzonder verleidelijke wijn van. Er wordt tot 60% vieilles vignes gebruikt, hoofdzakelijk Grenache en Carignan. De andere cépages zijn afkomstig van wijngaarden die intussen ook al ouder dan 15 jaar zijn. Coma staat voor dal en Vella voor oud.
Keuzestress?
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Garnatxa blanca (60%), Macabeu (30%), Viognier (10%)
Bellmunt Blanc en Negre zijn de eerste 'vins de villages' van Mas d'en Gil. De bedoeling is om instap Priorats te maken met een top prijs-kwaliteitverhouding die toch volledig hun terroir en typiciteit weerspiegelen.
Garnatxa blanca (100%)
2020
Coma Calcari is de vroegere Coma Alta die zijn naam had dankzij een hoger gelegen perceel Viognier die tot 2013 deel uitmaakte van de assemblage van Coma Alta. Coma Calcari is één enkele wijngaard: La Feixa... witte Grenache gelegen in een lagere zone van de Coma Vallei. De wijngaard is verdeeld in 2 zones voor zowel de viticultuur als de oogst. De naam van de wijn verwijst naar de terroir die hoofdzakelijk kalk is met wat klei. Een stijl die de gevoelige kant toont van Grenache. Zijn terroir en ligging geven de wijn extra energie, extra zuren en extra finesse! Gemiddeld worden er 3500 flessen gemaakt van deze stijlvolle witte Grenache.
Garnatxa blanca (50%), Macabeu (50%)
2019
Dit is zonder meer de krachtigste witte Spaanse wijn uit ons gamma. Een bom van een wijn met veel karakter en eigenheid. Van in het begin heeft dit domein zeer veel belang gehecht aan het maken van een witte topwijn en ze zijn daar dan ook uitermate goed in geslaagd. Totale productie tussen de 1500 en 3000 flessen al naargelang het wijnjaar. Het is duidelijk dat dit resultaat te danken is aan de vieilles vignes en de extreem lage rendementen van deze wijngaarden. Deze Spaanse wijn wordt niet elk jaar gevinifieerd.
Garnatxa (80%), Syrah (10%), Viognier (10%)
37,5 cl.
2016
Dolç-wijnen worden in Priorat al eeuwen gemaakt. Nus is een moderne variant op de vroegere Rancio dolç-wijnen.
Garnatxa (60%), Cariñena (30%), Cabernet Sauvignon (10%)
Bellmunt blanc en Bellmunt Negre zijn de eerste 'vins de villages' van Mas d'en Gil. In dit geval afkomstig van jonge wijnstokken van de eigen wijngaarden op het domein, aangeplant tussen 1996 en 1998.
Garnatxa (60%), Cariñena (40%)
Wijn van een andere planeet! Deze Gran Buig werd tot op vandaag enkel gemaakt in 1998. Waarom dat zo is, weet je enkel als je de wijn proeft. Dit is waarachtig de essentie van vieilles vignes Grenache en Carignan (± 400 gram per wijnstok). Zonder twijfel de beste assemblage van deze twee cépages die men op de wereld kan vinden. Grandioos! Er wordt slechts een beperkt aantal flessen geproduceerd.
70 cl.
Ginraw is de gastronomische gin van Barcelona, gecreëerd door experts uit de wereld van de gastronomie en een maître-parfumeur.
De Bonanto is samengesteld door de beste sommelier van Spanje en 2 mixologistas van wereldniveau. De 3 mannen die hierachter zitten, zijn niet de minste. 1 van hen is Marc Alvarez, die sinds jaren een topfunctie bekleedt in de groep van El Bulli. 3 jaar geleden brachten ze hun gin Ginraw op de markt, die we toen ook in onze gamma opnamen. Nu kregen we dezelfde vraag voor hun Bonanto. Het 3-tal heeft 3 jaar gewerkt aan het product, zowel inhoudelijk als naar uitstraling. Ze gingen op zoek naar een kwalitatief aperitief en kwamen terecht bij een op wijn gebaseerd aperitief waaraan een destillaat van kersen is toegevoegd. Het kan tijdens de dag on the rocks worden gedronken, met cava als vervanger voor Aperol Spritz, met tonic of soda op de manier waarop Campari wordt geserveerd. Voor het product ontwikkelden ze een speciale fles waarvan het ontwerp is gepatenteerd. Zonder twijfel wordt deze Bonanto een kwalitatieve meerwaarde in de wereld van de cocktails en aperitieven.
Callet (30%), Cabernet Sauvignon (25%), Merlot (25%), Gorgollasa (10%), Mantonegro (10%)
2022
De Sincronia-wijnen zijn dé exponent voor de typische cépages van Mallorca. Het etiket symboliseert het leven op Mallorca. Boten en schepen maken deel uit van het landschap en symboliseren de kracht en het besluit om nieuwe grenzen te verkennen maar de eigen roots daarbij niet te vergeten.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.