Macabeu (100%)
75 cl.
2020
"Nude" is een samenwerking met "Thunder Wine Makers". Deze laatste kennen we ook van onze Ginraw, die mee door hen werd samengesteld. Sergi Figueras, 1e sommelier van Spanje, neemt de honneurs waar. Samen met Augustus maken ze hier wijnen zonder maquillage, vandaar ook de naam "Nude". Natuurwijn.
Chardonnay (100%)
37,5 cl.
2023
Augustus Chardonnay is een van Spanjes hoofdrolspelers als het over Chardonnay gaat, tevens het paradepaardje van deze bodega. Door de jaren heen werd er steeds minder houtrijping gebruikt om te wijn af te werken. Let op! De vaten zijn sterk geroosterd zodat we in de geur een uitgesproken roosterig geheel krijgen, maar wat niet voor hout staat. In de mond geeft dit als resultaat dat er meer plaats is voor fruit. Dit doordat de houtporiën dichtgeschroeid zijn, een roosterig aroma geven, maar de wijn beschermen van het ademen via het hout en de wijn zodoende minder eik opneemt. 20e jaar van vinificatie. 20.000 flessen.
Albariño, Chardonnay, Macabeu
2021
In 2009 werd de Colors voor het eerst gevinifieerd. Colors vormt het basisgamma van de Cérvoles-wijnen.
Chardonnay (50%), Macabeu (50%)
150 cl. (Magnum)
2019
De Macabeu werd aangeplant in 1958 en 1960 in gobelet, terwijl de Chardonnay van het jaar 1990 is en in leisysteem (dubbele guyot) werd aangeplant. Door hun zuidwestelijke ligging krijgen de druiven vele uren zon en bereiken ze jaarlijks een perfecte rijpheid. Minder gunstige trossen worden enkele weken voor de oogst verwijderd (vendange verte) zodat de stok de overige nog beter kan dienen. De oogst verloopt tussen midden september en midden oktober. Productie van slechts 8500 flessen. De wijn van 2011 is via een blinddegustatie in de finale gekomen van de 10 Beste Witte Spaanse wijnen van Spanje. ‘One of the best white wines in the world top 25’, aldus Jancis Robinson MW in The Financial Times.
2022
De Macabeu werd aangeplant in 1958 en 1960 in gobelet, terwijl de Chardonnay van het jaar 1990 is en in een leisysteem (dubbele guyot) werd aangeplant. Door hun zuidwestelijke ligging krijgen de druiven vele uren zon en bereiken ze jaarlijks een perfecte rijpheid. Minder gunstige trossen worden enkele weken voor de oogst verwijderd (vendange verte) zodat de stok de overige nog beter kan dienen. De oogst verloopt tussen midden september en midden oktober. Na de persing met een horizontale pers komt de wijn in nieuwe Franse eiken vaten van Allier terecht om de gisting te starten. In totaliteit verblijft de wijn 7 maanden op vat, waarvan er 6 met ‘bâtonnage’ zijn. Productie van slechts 8500 flessen. De wijn van 2011 is via een blinddegustatie in de finale gekomen van de 10 Beste Witte Spaanse wijnen van Spanje. ‘One of the best white wines in the world top 25’, aldus Jancis Robinson MW in The Financial Times.
Garnatxa blanca (40%), Macabeu (40%), Xarel.lo (16%), Moscatel de Alejandria (4%)
Een heel aparte witte Spaanse wijn, gemaakt van de typische druivensoorten uit Priorat. Geen spek voor elke bek, maar wel zeer authentiek van stijl!
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Xarel.lo (100%)
Enric Soler is de 'king' van de Xarello-druif. Sinds meer dan 10 jaar maakt hij zijn topwijn NUN van vieilles vignes Xarel.lo die hij van zijn grootvader erfde. In 2011 kreeg hij de mogelijkheid om een schitterend stuk helling aan te kopen met een stenige bodem van slechts 1 ha groot. In datzelfde jaar plantte hij ook Xarel.lo aan, geënt van zijn oude wijnstokken NUN. Van deze jonge wijnstokken maakt hij nu deze Espenyalluchs (naam van de wijngaard), waarbij duidelijk aangetoond wordt wat mogelijk is met jonge wijnstokken en biodynamische wijnbouw.
Monocepagewijn Xarel·lo, gemaakt van drie kleine percelen Xarel·lo-wijnstokken van in totaal 1,3 hectare. Sinds 2006 maakt Enric deze wijn als een directe expressieve Xarel.lo wijn, toegankelijk in zijn jeugd, maar niettemin met een verrassend goed bewaarpotentieel. Van de vier wijnen die Enric maakt, is dit de wijn die het meest de verschillen in jaargang toont en daarom ook het moeilijkst te omschrijven is.
Listán blanco (100%)
Benje is de naam van een nabij gelegen krater, daar waar de Listan blanco van afkomstig is.
Forastera blanca, Gual, Listán blanco, Marmajuelo, Vijariego blanco
Vin de Village: Táganan is de naam van het dorp waar de wijngaarden (noordwestelijk op vulkanische ondergronden) te vinden zijn. Deze wijngaarden zijn dichter bij de kustlijn gelegen. Táganan is een blend van verschillende terroirs in Tacaronte (Tenerife).
Chenin Blanc, Marsanne, Roussanne, Xarel.lo
2015
Selma is zonder meer een cultwijn. Iedereen heeft er al van gehoord, maar niemand heeft hem al geproefd. Selma is een uitgestorven bergdorp in de Sierra de Montmell (Santes Creus, Tarragona). Hier liggen de roots van Jaume en Ester Nin, die hier al heel wat jaren geleden tegen de bergflank van het verlaten dorp begonnen op kleine schaal wijnstokken te planten. Alles wordt biodynamisch bewerkt, met uiterste zorg voor de wijngaard en consequent ook in de vinificatie.
Carinyena blanca (100%)
Planetes de Nin blanc was met 2014 de eerste millésime. De bijna verdwenen druivensoort Carinyena blanca werd hier gerecupereerd.
Montanega (100%)
Deze Terra Vermella is voorlopig de enige wijn gemaakt van de druivensoort Montanega, een variant van Parellada, afkomstig van de hellingen van Selma (El Pla de Manlleu), een uitgestorven bergdorp gelegen in het Montmell-gebergte in Catalunya. Het is een project van Ester Nin en haar broer, die afkomstig zijn van El Pla de Manlleu. De ondergrond is een mengeling van rode klei en stenen, vandaar de naam van de wijn ‘Terra Vermella’ of ‘rode aarde’. De wijngaarden worden biodynamisch bewerkt. Een uitzonderlijke en zeer zeldzame wijn met een rasechte en mediterrane identiteit. Cult.
Roussanne (25%), Chenin Blanc, Marsanne, Parellada Montonega
Albariño (100%)
Na 2005 is dit de tweede jaargang. Productie van 2500 flessen.
Voor de eerste keer gemaakt in 2017. Zeer uitzonderlijke wijn die enkel gemaakt wordt door Rodri, aangezien hij van een uniek terroir komt : de wijngaard werd 100 jaar geleden geplant in de duinen op nauwelijks 50m van de zee, met een 3 meter dikke zandlaag als bodem. Op het strand van Arra in Montalvo-Sanxenxo. Uniek !
O Pradiño is genoemd naar het perceel waar de wijn vandaag komt in O Vinquiño (Sanxenxo). Het perceel werd volledig herplant in 2012 met de stekken van een aantal van de meer dan honderdjarige wijnstokken die op dit perceel nog voorkwamen. De wijngaard is zeer dicht bij de zee gelegen en bestaat dan ook uit een decompositie van graniet en zand (gneis). In totaal 1600 stokken met een jaarlijkse productie van ongeveer 700 flessen. Onze meest mineralige Albariño !
Rodri Méndez is een van de beste Albariñoproducenten in Galicia. De Leirana is zijn basiscuvée die onmiddellijk zijn eigen stijl laat zien : strak, veel zuren, mooi puntig. Rodri werkt vooral met oude wijnstokken, zowel voor zijn basiscuvée, maar ook en vooral voor zijn topwijnen in de Goliardo-reeks.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.