Het prestigeproject van Castell del Remei. Hier wordt het beste van de appellatie Costers del Segre gemaakt. Meer mediterraan van stijl dan de wijnen van Castell del Remei.
Chardonnay (50%), Macabeu (50%)
75 cl.
2022
De Macabeu werd aangeplant in 1958 en 1960 in gobelet, terwijl de Chardonnay van het jaar 1990 is en in een leisysteem (dubbele guyot) werd aangeplant. Door hun zuidwestelijke ligging krijgen de druiven vele uren zon en bereiken ze jaarlijks een perfecte rijpheid. Minder gunstige trossen worden enkele weken voor de oogst verwijderd (vendange verte) zodat de stok de overige nog beter kan dienen. De oogst verloopt tussen midden september en midden oktober. Na de persing met een horizontale pers komt de wijn in nieuwe Franse eiken vaten van Allier terecht om de gisting te starten. In totaliteit verblijft de wijn 7 maanden op vat, waarvan er 6 met ‘bâtonnage’ zijn. Productie van slechts 8500 flessen. De wijn van 2011 is via een blinddegustatie in de finale gekomen van de 10 Beste Witte Spaanse wijnen van Spanje. ‘One of the best white wines in the world top 25’, aldus Jancis Robinson MW in The Financial Times.
Cabernet Sauvignon, Garnatxa, Merlot
De aanplant van de garnatxa dateert van de jaren 60 en 70 volgens het gobeletsysteem. De overige variëteiten werden op het einde van de jaren 80 aangeplant volgens het leisysteem (dubbele guyot). De wijngaarden zijn zuidwestelijk georiënteerd en krijgen hierdoor vele uren zon, om tijdens de oogst (van eind september tot begin november!) mooie en perfect rijpe druiven af te leveren. Enkele weken voor de oogst worden de minder bedeelde trossen verwijderd (vendange verte). Totale productie van 36.000 flessen.
Ull de Llebre (63%), Garnatxa (26%), Cabernet Sauvignon (6%), Syrah (5%)
2019
De aanplant van de garnatxa dateert van de jaren 60 en 70 volgens het gobeletsysteem. De overige variëteiten werden op het einde van de jaren 80 aangeplant volgens het leisysteem (dubbele guyot). De wijngaarden zijn zuidwestelijk georiënteerd en krijgen hierdoor vele uren zon, om tijdens de oogst (van eind september tot begin november!) mooie en perfect rijpe druiven af te leveren. Enkele weken voor de oogst worden de minder bedeelde trossen verwijderd (vendange verte). Maceratie en alcoholische gisting in inox cuves aan 28°C gedurende 25 dagen. Vervolgens een rijping van 12 maanden, deels op nieuwe Franse eiken (Allier) vaten en tweedejaars vaten. Voor een deel van de garnatxa wordt heel beperkt Amerikaanse eik gebruikt. Totale productie van 36.000 flessen.
Albariño, Chardonnay, Macabeu
2021
In 2009 werd de Colors voor het eerst gevinifieerd. Colors vormt het basisgamma van de Cérvoles-wijnen.
Ull de Llebre (68%), Garnatxa (26%), Cabernet Sauvignon (6%)
150 cl. (Magnum)
2018
De Macabeu werd aangeplant in 1958 en 1960 in gobelet, terwijl de Chardonnay van het jaar 1990 is en in leisysteem (dubbele guyot) werd aangeplant. Door hun zuidwestelijke ligging krijgen de druiven vele uren zon en bereiken ze jaarlijks een perfecte rijpheid. Minder gunstige trossen worden enkele weken voor de oogst verwijderd (vendange verte) zodat de stok de overige nog beter kan dienen. De oogst verloopt tussen midden september en midden oktober. Productie van slechts 8500 flessen. De wijn van 2011 is via een blinddegustatie in de finale gekomen van de 10 Beste Witte Spaanse wijnen van Spanje. ‘One of the best white wines in the world top 25’, aldus Jancis Robinson MW in The Financial Times.
2023
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Godello (100%)
Mencia (100%)
De topwijn van Raul Pérez in Bierzo, genoemd naar de weg (Ultreia) richting Santiago de Compostela. Afkomstig van één perceel van 1,1 ha, aangeplant in 1908 op een hoogte van 530 m.
Mencia
Raúl Pérez weet als geen ander de balans tussen finesse en kracht te vinden. Deze cuvee is misschien wel de meest elegante van alle rode Ultreia-wijnen.
Prieto Picudo (100%)
Wijn met een productie van 1500 flessen, afkomstig van een ‘single vineyard’ net buiten Valtuille op 500 meter hoogte.
Albarin
2020
Mencia (50%), Tintorera (50%)
La Clave is de jongste worp van genie Raúl Pérez. Hoofdzakelijk gemaakt van wijngaarden uit de regio Ponferrada. Bijzonder aan deze wijn is zijn coupage. Naast Mencía bestaat hij immers voor de helft uit Tintorera, of Alicante Bouschet, een druivensoort die na de philloxera veelvuldig werd aangeplant in Galicia en Bierzo. Deze druif is vooral bekend voor zijn donker gekleurd vruchtvlees, wat maakt dat de La Clave donkerder van kleur is dan de andere Raúl-wijnen.
De basiswijn van Raul Pérez, genoemd naar de weg richting Santiago de Compostela. Pure expressie van Mencía.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.