Jané Ventura startte reeds in 1914 met de productie van Cava. Hierdoor is hun naam in de streek bekend geworden. Een bodega met een stevige roots in de wereld van de Cava. Sinds 1998 wordt er ook meer aandacht geschonken aan stille witte en rode Spaanse wijnen. Topcava’s worden in Spanje vaak zonder of met zeer weinig dosage gemaakt. Dit om de rijke basiswijn ten volle tot zijn recht te laten komen.
Vinificatie
Traditionele methode, 36 maanden 'sur lattes', dosage van 1 g/l.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2023
Op zijn top: 2023-2026
Te drinken tot: 2028
Serveren
8°C in een brede flûte (of a witte-wijn glas).
Proefanalyse
Lichtgeel met een fijne en stevige mousse. Strakke stijl, citrusvruchten, plooit open in de smaak. Glasheldere structuur, sappig fruit, fijne mineralige finish met geroosterd brood in de retro. Na veroudering krijgen we een breder en rijker palet dat ondersteund wordt door een mooie mineraliteit.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol