Mas Vilella is sinds 2015 eigendom van Albert Jané. Sindsdien maakt hij hier witte en rode topwijnen onder de naam Autócton, enkel met autochtone Catalaanse druivenrassen. Als eerbetoon aan zijn overleden vader blijft hij echter de rode Mas Vilella maken, met de wijnstokken Cabernet Sauvignon aangeplant rondom de masia. Voor ons nog steeds één van de mooiste Cabernets van Spanje. Sinds 2018 heeft hij nu ook een witte Mas Vilella, deze keer gemaakt van Malvasía de Sitges en op het topniveau van zijn rode Mas Vilella.
Vinificatie
Dit is een Cabernet Sauvignon die meermaals de grote van de wereld de loef afstak in blinde degustaties. Selectie oude Cabernet Sauvignon van de wijngaarden gelegen rond de Bodega Mas Vilella. Typerend is de kalksteen in deze wijngaarden die niet waterdoorlatend is.
De wijn ligt normaal tussen de 10 à 16 maanden op eikenvaten, verdeeld tussen grote fouders en barriques van 225 liter.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2024
Op zijn top: 2026-2030
Te drinken tot: 2032
Serveren
In een groot Bordeaux-glas. Best te carafferen om de wijn de nodige zuurstof te geven.
Proefanalyse
Jonge structuur voor zijn leeftijd met nog veel toekomst. Bloeit open na het walsen, zowel qua boeket als smaak. Rijpe en finesserijke Cabernetstructuur zonder het continentale karakter van paprika en peper. Gebald midden, complex van stijl, totaal geen geconcentreerde en overrijpe stijl zoals de niet-Franse Cabernet Sauvignons vaak gebracht worden. Grote jongen die voor veel drinkplezier zorgt!
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol