Geschiedenis Hermanos Pérez Pascuas
Vader Mauro Pérez plantte zijn wijnstokken in de jaren 40 en 50 aan, meer dan 35 ha, op dat moment een immense hoeveelheid in het kleine dorpje Pedrosa de Duero. Heel de opbrengst ging naar de plaatselijke coöperatie. Onder impuls van de drie zonen, Benjamín, Adolfo en Manuel werd er besloten om in 1980 zelf wijn te gaan maken. De eerste Viña Pedrosa was een feit. Op dat moment waren er in de hele regio nog geen tien bodega’s actief! Het was ook pas in 1982 dat de DO Ribera del Duero werd gecreëerd, mede onder impuls van de broers Pérez Pascuas; zij waren medestichters van de appellatie. 1989 was voor hen eveneens een belangrijke stap, met de intrede van de 3e generatie : José Manuel, zoon van Benjamín, maakte zijn opwachting als oenoloog; vanaf dat moment zouden de wijnen nog hogere toppen gaan scheren. Hij zette zich volledig achter het kwaliteitsconcept van zijn vader en ooms en bracht nog tal van verbeteringen aan. Vandaag is de cirkel rond met de volledige intrede van de 3e generatie: ook de zonen van Manuel en van Adolfo zijn intussen vaste waarden geworden in de bodega. De kleine bodega in het dorp verhuisde intussen naar de rand van het dorp. Het is een mooi complex geworden met prachtige degustatieruimtes en vooral met een vinificatie- en rijpingskelder waar de topwijnen op een perfecte manier kunnen rijpen. Viña Pedrosa staat voor elegantie en finesse, twee sleutelwoorden die zeldzaam zijn geworden in de wijnen van Ribera del Duero.