Met meer dan 25.000 ha wijngaard is dit de grootste appellatie van Catalunya. Penedès is steeds een pionier geweest op vele gebieden: het was de eerste appellatie waar moderne inox vinificatiekuipen gebruikt werden, alsook waar de eerste biologische wijnbouw werd geïntroduceerd. We kunnen twee grote ...
Xarel.lo (100%)
75 cl.
2022
Monocepagewijn Xarel·lo, gemaakt van drie kleine percelen Xarel·lo-wijnstokken van in totaal 1,3 hectare. Sinds 2006 maakt Enric deze wijn als een directe expressieve Xarel.lo wijn, toegankelijk in zijn jeugd, maar niettemin met een verrassend goed bewaarpotentieel. Van de vier wijnen die Enric maakt, is dit de wijn die het meest de verschillen in jaargang toont en daarom ook het moeilijkst te omschrijven is.
Enric Soler is de 'king' van de Xarello-druif. Sinds meer dan 10 jaar maakt hij zijn topwijn NUN van vieilles vignes Xarel.lo die hij van zijn grootvader erfde. In 2011 kreeg hij de mogelijkheid om een schitterend stuk helling aan te kopen met een stenige bodem van slechts 1 ha groot. In datzelfde jaar plantte hij ook Xarel.lo aan, geënt van zijn oude wijnstokken NUN. Van deze jonge wijnstokken maakt hij nu deze Espenyalluchs (naam van de wijngaard), waarbij duidelijk aangetoond wordt wat mogelijk is met jonge wijnstokken en biodynamische wijnbouw.
Moscatel de Frontignac (35%), Sauvignon blanc (35%), Gewürztraminer (15%), Moscatel de Alejandria (15%)
2023
Gessami betekent jasmijn in het Catalaans. Dit cavahuis oogst zijn druiven net vooraleer ze volledig rijp zijn, en dit omdat oxidatie van de druif of het sap het grootste gevaar is voor cava. Dit resulteert in een laag alcoholische wijn binnen hun gamma stille wijnen.
Chardonnay (100%)
Dit cavahuis oogst zijn druiven net voor de volledige rijpheid, omdat oxidatie van de druif of het sap het grootste gevaar is voor cava. Dit resulteert in een laag alcoholische wijn. Frisse Chardonnay uit hoger gelegen wijngaarden Mas Escorpí en El Serralet aangeplant met hun oudste Chardonnay’s.
Macabeu (100%)
2021
Nieuw project op basis van Macabeu, afkomstig van 2 wijngaarden : 1 ha aangeplant in 1969 en 1 ha aangeplant in 1998. Alle wijngaarden worden biodynamisch bewerkt.
Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir
2018
Gramona heeft een aparte reeks wijnen gecreëerd onder de naam "Infanterrible". Dit zijn wijnen gemaakt van bekende of minder bekende buitenlandse druivenvariëteiten, aangeplant in de loop der jaren door Jaume Gramona, steeds zoekende en experimenterende. Deze Pinoteamo is daar een perfect voorbeeld van. De naam zegt het zelf : een hommage aan de Pinot-familie : een assemblage van Pinot Noir, Pinot Gris en Pinot blanc.
Syrah (53%), Cariñena (35%), Sumoll (12%)
Wijngaard met een kalksteengrond op 400 meter hoogte in La Joncosa del Montmell.
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Malvasia (100%)
1998 was de eerste jaargang van deze witte Spaanse wijn. De naamgeving komt van de hooggelegen wijngaarden. Los Campos is in het Catalaans Els Camps, de wijnvelden in dit geval.
Garnatxa blanca, Macabeu, Malvasia de Sitges, Subirat Parent, Xarel.lo
Dit is een nieuwe reeks voor dit domein. Tot nu toe hadden zij een eenvoudige witte Spaanse wijn en een topwijn. Daarnaast had Gerard heel wat ‘testwijnen’ van andere druivensoorten. Na jarenlange proefvinificaties werd er besloten om zowel in wit, rosé als in rood een ‘selecció’ te maken van 15 verschillende wijngaarden, telkens vieilles vignes. De etiketten van wit, rood en rosé vormen één landschap, karakteristiek voor Baix Penedès. Bij de witte Spaanse wijn hebben we het zee– en strandlandschap van Baix Penedès. De vaten die op de zee drijven zijn een referentie naar hoe vroeger de vaten op de boten werden geladen: in de zee losgelaten, dreven deze naar de boot.
Ull de Llebre (40%), Cabernet Sauvignon (20%), Merlot (20%), Sumoll (10%), Syrah (10%)
Dit is een nieuwe reeks voor dit domein. Tot nu toe hadden zij een eenvoudige witte Spaanse wijn en een topwijn. Daarnaast had Gerard heel wat ‘testwijnen’ van andere druivensoorten. Na jarenlange proefvinificaties werd er besloten om zowel in wit, rosé als in rood een ‘selecció’ te maken van 15 verschillende wijngaarden, telkens vieilles vignes. De etiketten van wit, rood en rosé vormen één landschap, karakteristiek voor Baix Penedès. Het etiket van de Negre is geïnspireerd op de Finca Mas Vilella, meer landinwaarts, met daarrond de hooggelegen wijngaarden.
Sumoll (100%)
2019
Gerard Jané was een van de pioniers in Penedès om de vergeten druivensoort Sumoll te recupereren. Dit is een van de meest authentieke variëteiten van de regio. Nochtans was het lange tijd niet toegelaten om de soort te gebruiken volgens de officiële D.O. wetgeving. Gelukkig is daar sinds een 10-tal jaar een kentering in gekomen. Vandaag wordt het gebruik van autochtone cépages zelfs aangemoedigd!
Malvasia de Sitges (100%)
Jané Ventura heeft begin 2000 de Malvasia de Sitges terug op de kaart gezet. Sindsdien zijn er heel wat wijnmakers gevolgd. Deze Sempreviva is een lichtvoetige wijn, de instapversie van de Malvasia de Sitges. Zeer fris, mooie zuren en strak op het palet. Sempreviva is de Catalaanse benaming voor de Flor de Sant Joan, de typische bloem die op die heiligendag aan de vrouwen wordt geschonken. Aangezien het de perfecte droogbloem is, lijkt ze nooit te sterven en is dus 'altijd levend' of Sempreviva. Een mooie naam voor een mooie wijn. Slechts 4400 flessen gemaakt in zijn eerste millésime.
1998 was de eerste jaargang van deze witte Spaanse wijn van Penedès. Intussen tijd is de wijn serieus geëvolueerd. Vieilles vignes Macabeu van een mooie, hoog gelegen wijngaard in La Juncosa (Finca Els Camps), zorgen voor het karakter van deze wijn. Zeer Mediterraan van stijl met een mooie mineraliteit.
Augustus Chardonnay is een van Spanjes hoofdrolspelers als het over Chardonnay gaat, tevens het paradepaardje van deze bodega. Door de jaren heen werd er steeds minder houtrijping gebruikt om te wijn af te werken. Let op! De vaten zijn sterk geroosterd zodat we in de geur een uitgesproken roosterig geheel krijgen, maar wat niet voor hout staat. In de mond geeft dit als resultaat dat er meer plaats is voor fruit. Dit doordat de houtporiën dichtgeschroeid zijn, een roosterig aroma geven, maar de wijn beschermen van het ademen via het hout en de wijn zodoende minder eik opneemt. 20e jaar van vinificatie. Gisting met batonnage en malolactische gisting op eiken vaten van Nevers voor 4 maanden. 20.000 flessen.
Tempranillo (45%), Merlot (20%), Sumoll (20%), Syrah (15%)
Dit is een nieuwe reeks voor dit domein. Tot nu toe hadden zij een eenvoudige witte Spaanse wijn en een topwijn. Daarnaast had Gerard heel wat ‘testwijnen’ van andere druivensoorten. Na jarenlange proefvinificaties werd er besloten om zowel in wit, rosé als in rood een ‘selecció’ te maken van 15 verschillende wijngaarden, telkens vieilles vignes. De etiketten van wit, rood en rosé vormen één landschap, karakteristiek voor Baix Penedès. Het etiket van de rosado is gebaseerd op de kustzone van El Vendrell. Gebouwen, bruggen en terrassen waar je van de rosé kunt genieten.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.