Celler del Roure is zonder meer de pionier en topwijnmaker van de appellatie Valencia. Voorheen vooral bekend voor bulkwijnen, heeft deze regio zich onder zijn invloed opgewerkt tot een van Spanjes meest interessante regio's, met recuperatie van vergeten druivensoorten, zoals Mando in het rood en Verdil in ...
Mando (100%)
75 cl.
2022
Deze wijn is een eerbetoon van Pablo Calatayud, de eigenaar van Celler del Roure, aan zijn moeder Amalia en aan zijn zussen. Dit domein is immers vooral een familieproject. De wijn is een 'blanc de noirs', een witte wijn gemaakt van rode druiven, vandaar dat hij eruitziet als een lichte rosé. Zeer apart van karakter!
Mando
2020
Rosé bubbels met een bijzondere pedigree. De lijn 'Les Filles d'Amalia' werd door Pablo gemaakt als eerbetoon aan zijn moeder. Zowel de rosé 'Les Prunes' als deze 'Les Danses' zijn gemaakt van Mandó. Dit is een zogenaamde "metodo ancestral" met natuurlijke 2e gisting op de fles. En bovendien nog in de rosé-versie.
Arcos (70%), Mando (30%)
2021
De Parotet is voor dit domein een mijlpaal. Een aantal jaren geleden zijn ze begonnen met de restauratie van 400 jaar oude amforen die zich bevonden in hun ondergrondse kelder. Eerst hebben ze tests gedaan met de vinificatie van witte Spaanse wijn en de Parotet was hun eerste rode Spaanse wijn op amforen. Met schitterend resultaat : de Mando geeft immers slechte resultaten op eik, maar op amforen daarentegen is dit de ideale variëteit. Deze Spaanse wijn is dan ook een terugkeer naar de roots van deze regio : de assemblage van Arcos en Mando én de vinificatie op amforen.
Monastrell (80%), Cariñena (10%), Mando (10%)
Maduresa = rijpheid. Het etiket reflecteert dat elke druif op zich belangrijk is om een perfect eindproduct af te leveren. In het begin was deze wijn vooral op basis van Mando, maar intussen heeft Paco ingezien dat Mando beter rijpt op amfora en wordt deze druivensoort vooral gebruikt in zijn amfora-gamma (Parotet). Maduresa is vandaag de meest Mediterrane wijn met dito stevige druivensoorten. in 2016 is dat Monastrell en Cariñena.
Mando (70%), Arcos (30%)
Safrà is de 3e telg van de rode amfora-wijnen die door Pablo worden gemaakt op Celler del Roure. Dit is een frissere variant met de nadruk op de Mandó en elk jaar ietsje meer Arcos in de assemblage. Karakterwijn met veel persoonlijkheid.
Macabeu (30%), Pedro Ximenez (30%), Verdil (30%), Malvasia (10%)
2023
Cullerot = dikkopje, zie logo. Sinds enkele jaren heeft men zich op Celler del Roure verdiept in de recuperatie van oude cépages van de streek. Ook de vinificatie in amforen, die op dit oude domein nog aanwezig waren, gebeurt zoals vroeger. Cullerot werd in 2010 voor het eerst gecommercialiseerd. Productie van 24.000 flessen.
Mando (40%), Tintorera (40%), Arcos (20%)
Dit domein bezit een ware schatkamer aan oude amfora's. Intussen hebben ze een hele reeks wijnen die volledig met behulp van deze oude amfora's gemaakt werden. In het wit is dat de Cullerot en in het rood de Vermell en de Parotet. Loepzuivere en sappige wijnen.
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Monastrell (30%), Petit Verdot (20%), Tintorera (20%), Cabernet Sauvignon (10%), Merlot (10%), Syrah (10%)
2019
Basiswijn gemaakt van oude wijnstokken Monastrell en andere druivensoorten die aangeplant zijn nabij de prehistorische site Les Alcusses. Eén van Valencia's meest succesvolle wijnen.
Tinto Fino (100%)
Flor de Pingus is de 2e wijn van de legendarische Pingus van Peter Sisseck. Biodynamisch domein.
Tinto Fino (86%), Garnacha (12%), Albillo (2%)
150 cl. (Magnum)
2007 was de eerste jaargang. PSI zijn de initialen van Peter Sisseck. De wijnstok afgebeeld op het etiket refereert naar de Griekse letter Psi, die dezelfde vorm heeft.
Bestelbaar vanaf 01-06-2025
Prijs nog niet bekend
2024
Primeur: levering voorzien voor december 2026/januari 2027 Flor de Pingus is de 2e wijn van de legendarische Pingus van Peter Sisseck. Biodynamisch domein.
300 cl. (Doble Magnum)
Primeur: levering voorzien voor december 2026/januari 2027 Pingus is een cultwijn die in zeer beperkte mate wordt gevinifieerd door Spanjes meest beroemde oenoloog, de Deen Peter Sisseck. Productie: 6000 à 7000 flessen al naargelang de jaargang.
600 cl. (Imperial)
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.