Geschiedenis Muchada-Léclapart
Alejandro Muchada, ‘Gaditano’ van geboorte (Cadiz), is architect van opleiding. In 2011 trok hij met de rugzak en per toeval naar Champagne om daar de oogst mee te doen. Op dat moment waren de begrippen wijnmaken en biodynamie voor hem nog onbekend. Maar daar kwam zeer snel verandering in. Hij kwam namelijk terecht in Trépail, waar David Léclapart zijn cultchampagnes maakt en alles volledig biodynamisch doet. Alejandro werd gebeten door de wijnmicrobe van David... Eenmaal terug in Sanlucar de Barrameda, besliste hij met een aantal vrienden-wijnbouwers om ook bubbels te maken van Palomino. Maar toen David naar Sanlucar kwam en het potentieel zag van dit fantastische kalkterroir, dat zoveel gemeen heeft met Champagne, maar hier ook een Atlantische dimensie krijgt, wou hij alleen maar stille witte wijnen maken. Samen begonnen ze eraan in 2016. Slechts 3 ha van de beste wijngaarden, een volledige biodynamische viticultuur en een natuurlijke vinificatie (hoewel ze dat woord niet graag horen, aangezien 'natuurwijn' vaak misbruikt wordt om foute wijnen goed te praten) zonder toevoegingen en zonder sulfiet, zetten hun wijnen dadelijk op de kaart. 2017 en vooral 2018 zijn echter de jaren van de grote doorbraak. De wijnen zijn sindsdien zuiver, puur, Atlantisch en bovenal oneindig complex.