Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Mencia (95%), Bastardo (Merenzao) (5%)
75 cl.
2022
Men zegt dat Mencía lijkt op Pinot Noir of op Syrah. Neem de fruitgedrevenheid van de Pinot en het verkwikkende van de Syrah en je hebt een goede Mencía. Valtuille is de naam van het dorp en staat voor een selectie van meer dan 100 jaar oude stokken. Een opbrengst van slechts 3500 flessen. Wijngaarden zijn gelegen op 580 meter hoogte.
Godello (100%)
2023
Xarel.lo (50%), Macabeu (30%), Parellada (20%)
Damia (Damiaan) is de oprichter van het cavahuis. Vandaag zijn de kelders en productie nog steeds in het domein dat in 1637 werd opgericht.
150 cl. (Magnum)
Damia (Damiaan) is de oprichter van dit huis. Vandaag maken de kelders en de productie nog steeds integraal deel uit van dit domein dat in 1637 werd opgericht.
Trepat (100%)
Garnatxa (100%)
2021
Coma d’en Pou is de verzamelnaam van enkele wijnvelden oostelijk van Gandesa aan de voet van de Serra de Cavalls. Coma staat voor een ondiepe vallei in een bergachtige regio. Coma d’en Pou heeft een totale oppervlakte van 10 ha, deels met wijnstokken en deels met olijfbomen beplant. In 1996 werd deze wijn in zeer beperkte volumes gemaakt. Het was ook in de beginperiode dat er een aandeel cabernet sauvignon in de cuvée zat. Vandaag speelt grenache de hoofdrol.
Garnatxa (85%), Syrah (15%)
Coma d’en Pou is de verzamelnaam van enkele wijnvelden oostelijk van Gandesa aan de voet van de Serra de Cavalls. Coma staat voor een ondiepe vallei in een bergachtige regio. Coma d’en Pou heeft een totale oppervlakte van 10 ha deels met wijnstokken en deels met olijfbomen beplant. In 1996 werd deze wijn in zeer beperkte volumes gemaakt. Het was ook in de beginperiode dat er een procentueel groter aandeel cabernet sauvignon in de cuvée zat. Vandaag speelt grenache de hoofdrol.
Keuzestress?
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Garnatxa blanca (100%)
Baanbreker sinds 1994. Deze Spaanse wijn werd als eerste van het domein naar de stichtster van het domein genoemd. Na decennia lang werken om de juiste vinificatiemethode en samenstelling van de cuvée te vinden, is deze wijn vandaag het toonbeeld van een frisse witte Grenache. Totale productie van 20000 flessen
Morenillo (100%)
Hier wordt vooral nadruk gelegd op finesse. Op het etiket wordt dan ook niet "vi negre" gebruikt zoals normaal in het Catalaans wordt gedaan voor rode wijn, doch "vi vermell", wat eigenlijk "lichtrode" wijn betekent. Deze wijn betekent ook de recuperatie van de Morenillo, die sinds deze wijn terug wat meer wordt aangeplant in de regio, ook door andere domeinen.
Selectie van de beste witte Grenache en oudste stokken afkomstig van de wijngaarden Coll de Batea en La Cometa, in totaal 2 ha.Totale productie van bijna 5000 flessen.
Mando (40%), Tintorera (40%), Arcos (20%)
Dit domein bezit een ware schatkamer aan oude amfora's. Intussen hebben ze een hele reeks wijnen die volledig met behulp van deze oude amfora's gemaakt werden. In het wit is dat de Cullerot en in het rood de Vermell en de Parotet. Loepzuivere en sappige wijnen.
Macabeu (30%), Pedro Ximénez (30%), Verdil (30%), Malvasia (10%)
Cullerot = dikkopje, zie logo. Sinds enkele jaren heeft men zich op Celler del Roure verdiept in de recuperatie van oude cépages van de streek. Ook de vinificatie in amforen, die op dit oude domein nog aanwezig waren, gebeurt zoals vroeger. Cullerot werd in 2010 voor het eerst gecommercialiseerd. Productie van 24.000 flessen.
Monastrell (80%), Cariñena (10%), Mando (10%)
Maduresa = rijpheid. Het etiket reflecteert dat elke druif op zich belangrijk is om een perfect eindproduct af te leveren. In het begin was deze wijn vooral op basis van Mando, maar intussen heeft Paco ingezien dat Mando beter rijpt op amfora en wordt deze druivensoort vooral gebruikt in zijn amfora-gamma (Parotet). Maduresa is vandaag de meest Mediterrane wijn met dito stevige druivensoorten. in 2016 is dat Monastrell en Cariñena.
Mando (70%), Arcos (30%)
Safrà is de 3e telg van de rode amfora-wijnen die door Pablo worden gemaakt op Celler del Roure. Dit is een frissere variant met de nadruk op de Mandó en elk jaar ietsje meer Arcos in de assemblage. Karakterwijn met veel persoonlijkheid.
Arcos (70%), Mando (30%)
De Parotet is voor dit domein een mijlpaal. Een aantal jaren geleden zijn ze begonnen met de restauratie van 400 jaar oude amforen die zich bevonden in hun ondergrondse kelder. Eerst hebben ze tests gedaan met de vinificatie van witte Spaanse wijn en de Parotet was hun eerste rode Spaanse wijn op amforen. Met schitterend resultaat : de Mando geeft immers slechte resultaten op eik, maar op amforen daarentegen is dit de ideale variëteit. Deze Spaanse wijn is dan ook een terugkeer naar de roots van deze regio : de assemblage van Arcos en Mando én de vinificatie op amforen.
Mando
2020
Rosé bubbels met een bijzondere pedigree. De lijn 'Les Filles d'Amalia' werd door Pablo gemaakt als eerbetoon aan zijn moeder. Zowel de rosé 'Les Prunes' als deze 'Les Danses' zijn gemaakt van Mandó. Dit is een zogenaamde "metodo ancestral" met natuurlijke 2e gisting op de fles. En bovendien nog in de rosé-versie.
Mando (100%)
Deze wijn is een eerbetoon van Pablo Calatayud, de eigenaar van Celler del Roure, aan zijn moeder Amalia en aan zijn zussen. Dit domein is immers vooral een familieproject. De wijn is een 'blanc de noirs', een witte wijn gemaakt van rode druiven, vandaar dat hij eruitziet als een lichte rosé. Zeer apart van karakter!
Monastrell (30%), Petit Verdot (20%), Tintorera (20%), Cabernet Sauvignon (10%), Merlot (10%), Syrah (10%)
Basiswijn gemaakt van oude wijnstokken Monastrell en andere druivensoorten die aangeplant zijn nabij de prehistorische site Les Alcusses. Eén van Valencia's meest succesvolle wijnen.
Arcos, Forcalla
Een nieuw project van Pablo Calatayud. De "Ferrero & Senís"-lijn is een eerbetoon aan 2 van zijn beste medewerkers sinds jaar en dag. Met de wijnen uit deze lijn wil hij vooral terug naar de vergeten druivensoorten uit het verleden die bijna allemaal verdwenen waren wegens te licht en te weinig alcohol. Het gaat dan vooral om Arcos en Forcallà die lichte en elegante wijnen geven, als eerbetoon aan het Mediterrane licht.
Cariñena (100%)
2017
L'Hostal is een selectie van de oudste Carignans uit hun wijngaarden en hun nieuwe topcuvee. Afkomstig van 1 perceel van 1,5ha wijnstokken op klei-kalksteenrijke bodem. De stokken zijn tussen 50 en 80 jaar oud. Rendement van slechts 1000 kg/ha, alles met de hand geoogst.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.