Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Palomino (100%)
50 cl.
Amontillado volgens de traditie! Amontillado refereert naar de kleur van van de fino's die van Montilla-Moriles kwamen. Na een periode onder flor wordt deze nog oxidatief opgevoed. Met de eerste verkleuring die door de oxidatie verschijnt werd vroeger verwezen naar het type fino's die in Montilla-Moriles gemaakt werden.
Oloroso = rijkgeurend. Het is het type sherry dat in leven werd geroepen als alternatief voor de Amontillado. Oloroso is in theorie zonder solerasysteem gerijpt. Gutierrez-Colosia is sinds zijn bestaan (1813) een almacenista die zijn Oloroso’s ook een solera-opvoeding geeft. De Reserva Familiar is een topreeks die in 2008 voor het eerst werd gebotteld.
Palo Cortado is in theorie het beste van de verouderde sherrywijnen. Letterlijk vertaald ‘een gesneden streep’. De beste vaten Fino worden met een streep gemarkeerd; na een strenge tweede proeverij worden de beste weerhouden door de eerste markering met een tweede streep door te halen. De Reserva Familiar wordt zeer beperkt op de markt gebracht.
Tempranillo (98%), Albillo (2%)
75 cl.
2018
Cascorrales is één van de oudste wijngaarden van Ribera del Duero ! Aangeplant in 1895. Dit is ook één van de Grand Cru's van Hacienda Solano, samen met Peña Lobera. De Cascorrales is ietsje steviger en wat rustieker dan de elegante Peña Lobera. De absolute top van de appellatie !
2019
Grand cru van Hacienda Solano. Peña Lobera is een kleine lieu-dit in het dorpje La Aguilera. Enkel wijnstokken van begin 1920 afkomstig van zanderige bodems op kalkondergrond. Eén van de topwijnen van Ribera del Duero. Voor de liefhebbers van de elegante stijl.
2020
De Viñas Viejas is een selectie van de betere (bio) wijngaarden van het dorp "La Aguilera". Voor deze wijn worden wijngaarden gebruikt met een gemiddelde leeftijd van 60 jaar, afkomstig van de 2 terroirs : zanderige keienbodems en kalk-kleibodems. Aangezien het een fieldblend betreft, bestaat de coupage voor 98% uit Tempranillo en 2% Albillo. Bovendien een topper prijs/kwaliteit !
Tempranillo (100%)
2022
Deze Selección is de basiswijn van dit domein. Het fruit is enkel afkomstig van biologisch bewerkte wijnstokken van minstens 30 jaar oud in het dorp La Aguilera, één van Ribera's meest bekende dorpen. Prachtig voorbeeld van elegante Ribera del Duero.
Keuzestress?
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Tinto Fino (100%)
2021
Dit is de instapwijn van Pérez Pascuas. Een wijn die zowel op zijn fruit als op zijn kruidige accenten wordt gedragen. Een ‘gavilan’ is een pluim die een schrijver gebruikt om zijn verhaal neer te schrijven. Gavilan is ook de expressie van de gebroeders als zijnde een autochtone wijn ‘pur sang’ met de eigenheid van het terroir. Sedert jaargang 2010 op de markt gebracht als Crianza.
Deze wijn is een perfecte harmonie tussen de oude stijl van Ribera del Duero met zijn vlezig karakter en een meer moderne en krachtige wijnstijl. Schoolvoorbeeld van Crianza.
150 cl. (Magnum)
Gran Reserva wordt enkel in kwalitatieve jaargangen gevinifieerd en is een selectie van de oude wijngaarden.
Tinta del Pais (100%)
2016
Deze nectar wordt enkel in de grootste jaren gemaakt en draagt de familienaam van de Bodega en stichter. Pérez Pascuas is een wijn die we in een topjaar kunnen plaatsen op niveau van de Vega Sicilia Unico. Pérez Pascuas Gran Selección is de familiewijn gecreëerd door Mauro, de stichter van de bodega.
300 cl. (Doble Magnum)
2017
Deze wijn wordt enkel gemaakt in uitzonderlijke jaren. Dit is dan ook meteen een grote stap vooruit in de kwaliteit. In middelmatige jaren wordt de oogst van de Perez Pascuas Selección en de Gran Reserva toegevoegd aan de Reserva.
2015
Tinto Fino (90%), Cabernet Sauvignon (10%)
500 cl.
Macabeu, Parellada, Xarel.lo
Reserva de la Música is de opvolger van de Reserva Brut. Deze Cava krijgt vooral meer rijping in de fles waardoor de structuur, bubbels en aroma’s complexer worden. Op het rugetiket staat in kleine gouden cijfers (naast barcode) de maand van dégorgement vermeld.
Syrah (53%), Cariñena (35%), Sumoll (12%)
Wijngaard met een kalksteengrond op 400 meter hoogte in La Joncosa del Montmell.
Macabeu, Xarel.lo
2012
Jané Ventura startte reeds in 1914 met de productie van Cava. Hierdoor is hun naam in de streek bekend geworden. Een bodega met een stevige roots in de wereld van de Cava. Sinds 1998 wordt er ook meer aandacht geschonken aan stille witte en rode Spaanse wijnen. Topcava’s worden in Spanje vaak zonder of met zeer weinig dosage gemaakt. Dit om de rijke basiswijn ten volle tot zijn recht te laten komen. Dit is de verjaardagscuvée die slechts beperkt werd gemaakt (1914 flessen).
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.