Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Garnatxa blanca, Malvasia, Tempranillo Blanco, Torrontés, Viura
75 cl.
2023
Oude stokken van meer dan 50 jaar, 2500 flessen. De witte topwijn van Abel Mendoza. Een perfecte coupage van zijn 5 witte druivensoorten : Viura, Malvasia, Tempranillo blanco, Torrontés en Garnacha blanca.
Malvasia de Sitges (100%)
2021
Promopack 6 flessen: 5+1 gratis Mas Vilella is sinds 2015 eigendom van Albert Jané. Sindsdien maakt hij hier witte en rode topwijnen onder de naam Autócton, enkel met autochtone Catalaanse druivenrassen. Als eerbetoon aan zijn gestorven vader, blijft hij echter de rode Mas Vilella maken, met de wijnstokken Cabernet Sauvignon aangeplant rondom de masia. Voor ons nog steeds één van de mooiste Cabernets van Spanje. Sinds 2018 heeft hij nu ook een witte Mas Vilella, deze keer gemaakt van Malvasía de Sitges en op het topniveau van zijn rode Mas Vilella.
Listán blanco, Verijadiego blanco
2022
John Stone is de letterlijke vertaling van de wijngaard "Piedra Juan", de hoogst gelegen en meest indrukwekkende wijngaard van dit project aan de noordkant in La Frontera. De wijn smaakt ook zo indrukwekkend en maakt helemaal zijn naam waar. Pure ziltigheid en mineraliteit. Alweer, geen wijn voor beginners...
Baboso blanco, Gual, Listán blanco, Pedro Ximénez, Verijadiego blanco
Baboso blanco, Forastera blanca, Gual, Listán blanco, Vijariego blanco
Grand Cruz del Calvario is Bimbaches meest extreme wijngaard, met de meest Atlantische invloed. Dit is een klein perceel aan de noordkant van het eiland, winderig en vochtig. De wijn heeft daardoor weinig alcohol en zeer hoge zuren. Wat een structuur !
2020
Keuzestress?
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Godello (100%)
De witte topwijn van Castro Ventosa. "El Val" is de naam van de wijngaard, net gelegen tegenover de befaamde "Villegas"-wijngaard. West-oriëntatie waardoor de rijpheid tot bijna 1 maand later is dan de Villegas-wijngaard. El Val geeft dan ook volumineuze wijnen met veel fraîcheur en karakter. Is zonder twijfel de meest Bourgondische van onze witte Godello-wijnen.
Macabeu
De eerste witte wijn van dit kleine topdomein. De 2 broers hebben zich werkelijk overtroffen. 100% Macabeu vieilles vignes. De wijngaard "finca l'Argatà" is vooral beplant met rode Garnatxa, maar er staat ook een heel beperkte hoeveelheid witte Macabeu. Deze hebben ze minutieus geselecteerd. Zeer lage rendementen. Daarna bij een jaar op nieuwe Franse ik. Stevige Mediterrane witte met zeer veel karakter en persoonlijkheid. Te vergelijken met het betere witte werk uit Hermitage of zelfs Condrieu!
Chardonnay (100%)
150 cl. (Magnum)
Augustus Chardonnay is een van Spanjes hoofdrolspelers als het over Chardonnay gaat, tevens het paradepaardje van deze bodega. Door de jaren heen werd er steeds minder houtrijping gebruikt om te wijn af te werken. Let op! De vaten zijn sterk geroosterd zodat we in de geur een uitgesproken roosterig geheel krijgen, maar wat niet voor hout staat. In de mond geeft dit als resultaat dat er meer plaats is voor fruit. Dit doordat de houtporiën dichtgeschroeid zijn, een roosterig aroma geven, maar de wijn beschermen van het ademen via het hout en de wijn zodoende minder eik opneemt. 20e jaar van vinificatie. Gisting met batonnage en malolactische gisting op eiken vaten van Nevers voor 4 maanden. 20.000 flessen.
Chardonnay (50%), Macabeu (50%)
2019
De Macabeu werd aangeplant in 1958 en 1960 in gobelet, terwijl de Chardonnay van het jaar 1990 is en in leisysteem (dubbele guyot) werd aangeplant. Door hun zuidwestelijke ligging krijgen de druiven vele uren zon en bereiken ze jaarlijks een perfecte rijpheid. Minder gunstige trossen worden enkele weken voor de oogst verwijderd (vendange verte) zodat de stok de overige nog beter kan dienen. De oogst verloopt tussen midden september en midden oktober. Productie van slechts 8500 flessen. De wijn van 2011 is via een blinddegustatie in de finale gekomen van de 10 Beste Witte Spaanse wijnen van Spanje. ‘One of the best white wines in the world top 25’, aldus Jancis Robinson MW in The Financial Times.
Garnatxa blanca (40%), Macabeu (40%), Xarel.lo (16%), Moscatel de Alejandria (4%)
Een heel aparte witte Spaanse wijn, gemaakt van de typische druivensoorten uit Priorat. Geen spek voor elke bek, maar wel zeer authentiek van stijl!
Xarel.lo (100%)
Enric Soler is de 'king' van de Xarello-druif. Sinds meer dan 10 jaar maakt hij zijn topwijn NUN van vieilles vignes Xarel.lo die hij van zijn grootvader erfde. In 2011 kreeg hij de mogelijkheid om een schitterend stuk helling aan te kopen met een stenige bodem van slechts 1 ha groot. In datzelfde jaar plantte hij ook Xarel.lo aan, geënt van zijn oude wijnstokken NUN. Van deze jonge wijnstokken maakt hij nu deze Espenyalluchs (naam van de wijngaard), waarbij duidelijk aangetoond wordt wat mogelijk is met jonge wijnstokken en biodynamische wijnbouw.
Monocepagewijn Xarel·lo, gemaakt van drie kleine percelen Xarel·lo-wijnstokken van in totaal 1,3 hectare. Sinds 2006 maakt Enric deze wijn als een directe expressieve Xarel.lo wijn, toegankelijk in zijn jeugd, maar niettemin met een verrassend goed bewaarpotentieel. Van de vier wijnen die Enric maakt, is dit de wijn die het meest de verschillen in jaargang toont en daarom ook het moeilijkst te omschrijven is.
Listán blanco (100%)
Achter het Envinate-project, een van de meest prominente van de Spaanse nieuwe generatie, vinden we Roberto Santana, Alfonso Torrente, Laura Ramos en José Martínez. De 4 ontmoetten elkaar in 2005 tijdens hun studie oenologie aan de Universiteit van Alicante en vormden een van de wijnmakerijen-openbaringen in Spanje. De pijlers van Envinate zijn het onderzoek en de herwaardering van oude verlaten wijngaarden, op natuurlijke wijze en zonder tussenkomst gevinifieerd. Palo Blanco is afkomstig van eeuwenoude wijnstokken geplant op de zwarte vulkanische bodem van de wijngaard Palo Blanco, in de Valle de la Orotava in het noordoosten van Tenerife. Dit gebied is ondanks de aanzienlijke hoogte (600 meter boven zeeniveau) vochtig en de wijnstokken worden getraind met behulp van de Cordon Trenzado-vlechtmethode om de luchtcirculatie te bevorderen.
Roussanne (25%), Chenin Blanc, Marsanne, Parellada Montonega
Selma is zonder meer een cultwijn. Iedereen heeft er al van gehoord, maar niemand heeft hem al geproefd. Selma is een uitgestorven bergdorp in de Sierra de Montmell (Santes Creus, Tarragona). Hier liggen de roots van Jaume en Ester Nin, die hier al heel wat jaren geleden tegen de bergflank van het verlaten dorp begonnen op kleine schaal wijnstokken te planten. Alles wordt biodynamisch bewerkt, met uiterste zorg voor de wijngaard en consequent ook in de vinificatie.
Montonega (100%)
Deze Terra Vermella is voorlopig de enige wijn gemaakt van de druivensoort Montanega, een variant van Parellada, afkomstig van de hellingen van Selma (El Pla de Manlleu), een uitgestorven bergdorp gelegen in het Montmell-gebergte in Catalunya. Het is een project van Ester Nin en haar broer, die afkomstig zijn van El Pla de Manlleu. De ondergrond is een mengeling van rode klei en stenen, vandaar de naam van de wijn ‘Terra Vermella’ of ‘rode aarde’. De wijngaarden worden biodynamisch bewerkt. Een uitzonderlijke en zeer zeldzame wijn met een rasechte en mediterrane identiteit. Cult.
Carinyena blanca (100%)
Planetes de Nin blanc was met 2014 de eerste millésime. De bijna verdwenen druivensoort Carinyena blanca werd hier gerecupereerd.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.