Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Tinto Fino (100%)
75 cl.
2020
Corimbo is het nieuwste wijnavontuur van Bodegas Roda in Rioja. In 2006 werd het project gestart en in 2008 werd de eerste jaargang gevinifieerd. De bouw van de nieuwe bodega startte in 2012. Bodegas Roda hanteert de distel (corimbo) als logo. Productie van 40.000 flessen.
50 cl.
Tempranillo (64%), Cabernet Sauvignon (26%), Syrah (10%)
2017
De naam van de wijn en het domein Licinia zijn afkomstig van de Romeinse benaming van het dorp waar het domein en de wijngaarden gelegen zijn: Morata heette Licinia in de tijd van de Romeinen. Dit is ook de naam van de enige wijn die er gemaakt wordt. Biologisch gevinifieerd.
Tempranillo (89%), Garnacha (6%), Graciano (5%)
Roda Reserva is een assemblage van Tempranillo, Graciano en Grenache in functie van de jaargang. Via proeverijen wordt er beslist welke vaten gebruikt worden voor de assemblage van de Roda Reserva, waarbij de focus ligt op rood fruit en elegantie.
Tempranillo (89%), Garnacha (7%), Graciano (4%)
2022
Sela is de jongste aanwinst van Bodegas Roda. Gemaakt van zorgvuldig geselecteerde percelen met een leeftijd schommelend tussen 15 en 30 jaar oud. De naam Sela is afkomstig van een Scandinavische rivier. Hier gaat eigenaar Mario Rotllan zich herbronnen. Blijkbaar zou dit een prachtig stuk natuur zijn waar hij al vissend energie en inspiratie uithaalt. 2008 was de eerste jaargang.
Tempranillo (93%), Graciano (4%), Garnatxa (3%)
2019
Cariñena (45%), Garnatxa (45%), Cabernet Sauvignon (10%)
Joan Giné is de eerste stap opwaarts richting een houtgerijpte Priorat. Joan Giné is de grootvader van Xavi Buil i Giné die hem veel bijbracht over de wijnbouw. Een hommage aan grootvader Giné.
Keuzestress?
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Alicante Bouchet, Mencia, Merenzao (Bastardo)
Finca El Curvado is de opstapwijn van dit nieuwe "elegante wijnen" project van Raúl Perez en Rodri Méndez. Afkomstig van vieilles vignes tussen 45 à 70 jaar oud, hoofdzakelijk Mencía, maar ook een mooi aandeel Alicante en Bastardo. De percelen van dit domein liggen in Chantada, het meest noordelijke stuk van Ribeira Sacra, met vooral granietondergronden
Mencia, Merenzao (Bastardo)
Dit is het grand cru perceel van dit kleine project. Enkel vieilles vignes tussen de 70 à 80 jaar oud, hoofdzakelijk Mencía met een beetje Bastardo (Trousseau uit de Jura). Zeer verfijnde noordelijk Atlantische stijl.
Garnatxa (100%)
2021
Coma d’en Pou is de verzamelnaam van enkele wijnvelden oostelijk van Gandesa aan de voet van de Serra de Cavalls. Coma staat voor een ondiepe vallei in een bergachtige regio. Coma d’en Pou heeft een totale oppervlakte van 10 ha, deels met wijnstokken en deels met olijfbomen beplant. In 1996 werd deze wijn in zeer beperkte volumes gemaakt. Het was ook in de beginperiode dat er een aandeel cabernet sauvignon in de cuvée zat. Vandaag speelt grenache de hoofdrol.
Morenillo (100%)
Hier wordt vooral nadruk gelegd op finesse. Op het etiket wordt dan ook niet "vi negre" gebruikt zoals normaal in het Catalaans wordt gedaan voor rode wijn, doch "vi vermell", wat eigenlijk "lichtrode" wijn betekent. Deze wijn betekent ook de recuperatie van de Morenillo, die sinds deze wijn terug wat meer wordt aangeplant in de regio, ook door andere domeinen.
Monastrell (80%), Cariñena (10%), Mando (10%)
Maduresa = rijpheid. Het etiket reflecteert dat elke druif op zich belangrijk is om een perfect eindproduct af te leveren. In het begin was deze wijn vooral op basis van Mando, maar intussen heeft Paco ingezien dat Mando beter rijpt op amfora en wordt deze druivensoort vooral gebruikt in zijn amfora-gamma (Parotet). Maduresa is vandaag de meest Mediterrane wijn met dito stevige druivensoorten. in 2016 is dat Monastrell en Cariñena.
Arcos (70%), Mando (30%)
De Parotet is voor dit domein een mijlpaal. Een aantal jaren geleden zijn ze begonnen met de restauratie van 400 jaar oude amforen die zich bevonden in hun ondergrondse kelder. Eerst hebben ze tests gedaan met de vinificatie van witte Spaanse wijn en de Parotet was hun eerste rode Spaanse wijn op amforen. Met schitterend resultaat : de Mando geeft immers slechte resultaten op eik, maar op amforen daarentegen is dit de ideale variëteit. Deze Spaanse wijn is dan ook een terugkeer naar de roots van deze regio : de assemblage van Arcos en Mando én de vinificatie op amforen.
Arcos, Forcalla
2023
Een nieuw project van Pablo Calatayud. De "Ferrero & Senís"-lijn is een eerbetoon aan 2 van zijn beste medewerkers sinds jaar en dag. Met de wijnen uit deze lijn wil hij vooral terug naar de vergeten druivensoorten uit het verleden die bijna allemaal verdwenen waren wegens te licht en te weinig alcohol. Het gaat dan vooral om Arcos en Forcallà die lichte en elegante wijnen geven, als eerbetoon aan het Mediterrane licht.
Carinyena (50%), Garnatxa (50%)
La Planella is een 9 ha grote noordelijk gerichte wijngaard op krijt & kalksteenrijke bodem. De naam doet denken aan een vlakte, wat in de realiteit niet zo is. La Planella is een wijngaard met terrasbouw. De stokken zijn 15 à 50 jaar oud. Rendement van 1500-2000 kg/ha.
Altaroses is de perfecte exponent van de nieuwe richting die de gebroeders Anguera zijn ingeslagen : elegante loepzuivere wijnen met perfecte terroirexpressie. De druiven komen van 11 ha eigen noordelijk gerichte wijngaarden op krijt & kalksteenrijke grond. Met de hand geoogst, +- 2000kg/ha rendement.
Cariñena (70%), Garnatxa (30%)
"Plaer" of letterlijk "genoegen" of "genot" in het Catalaans, is een volgende stap in dit mini-project van Albert Jané in Priorat. Deze wijn is helemaal in de stijl van het huis : verleidelijk, stevig doch elegant en fluwelen tannines met een krachtige afdronk. Zoals steeds oude wijnstokken van de regio en al zijn wijngaarden biologisch. Ook de filosofie voor de wijnen van Acústic Celler, zijn bekende domein in Montsant.
Garnatxa (55%), Carinyena (45%)
Ritme Celler is het Priorat-project van Albert Jané van Acústic in Montsant. Hij wil hier op dezelfde manier eerlijke wijnen maken die voor hem de appellatie weerspiegelen. Er wordt enkel met vieilles vignes gewerkt, afkomstig van 6 verschillende dorpen doorheen Priorat. Topper prijs/kwaliteit ! Sinds een 10-tal jaar werkt Albert volledig biologisch.
Ull de Llebre (63%), Garnatxa (26%), Cabernet Sauvignon (6%), Syrah (5%)
De aanplant van de garnatxa dateert van de jaren 60 en 70 volgens het gobeletsysteem. De overige variëteiten werden op het einde van de jaren 80 aangeplant volgens het leisysteem (dubbele guyot). De wijngaarden zijn zuidwestelijk georiënteerd en krijgen hierdoor vele uren zon, om tijdens de oogst (van eind september tot begin november!) mooie en perfect rijpe druiven af te leveren. Enkele weken voor de oogst worden de minder bedeelde trossen verwijderd (vendange verte). Maceratie en alcoholische gisting in inox cuves aan 28°C gedurende 25 dagen. Vervolgens een rijping van 12 maanden, deels op nieuwe Franse eiken (Allier) vaten en tweedejaars vaten. Voor een deel van de garnatxa wordt heel beperkt Amerikaanse eik gebruikt. Totale productie van 36.000 flessen.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.