Mustiguillo staat voor de kwalitatieve revival van de Bobal en Merseguera in de Levante. Het domein is sedert 2003 gestart als monopole appellatie in de streek, om nadien bij de alliantie "Vinos de Pago" aan te sluiten (in 2010).
Merseguera
75 cl.
2021
De Merseguera werd geënt op oude stokken Bobal op 900m hoogte, waar men de Bobal niet voldoende rijp krijgt. De bodem is hier een mix van mergel, kalk en zand en de wijngaard is omringd door olijfbomen, dennenbomen en eikenbomen. Merseguera is geen makkelijke druif. Het moment van optimale rijpheid, de lage rendementen en het koele microklimaat zijn cruciaal. Er wordt hier niet geïrrigeerd en de wijngaard wordt biologisch bewerkt.
Bobal (100%)
2019
Quincha Corral is afkomstig van de Finca Terrerazo, gelegen op 800m hoogte. De bodem is van Dolomitische kalksteen met krijt/zanderige structuur. De wijngaarden werden en gobelet in 1945 en 1970 aangeplant en worden niet geïrrigeerd. Biologische viticultuur met gebruik van covercrops.
Merseguera (65%), Viognier (24%), Malvasia (11%)
2023
Na de resuscitatie van de Bobal is Toni aan zijn volgend project begonnen: het terug op de kaart zetten van de Merseguera. Een typische druivensoort uit Alto Turia in de regio van Valencia die volledig verwaarloosd was en waar enkel nog flutwijntjes mee werden gemaakt. Zijn project begon reeds meer dan 10 jaar geleden. Een steile wijngaard (helling van 10%) op 900 meter hoogte waar de vieilles vignes Bobal absoluut geen succes waren (werden niet rijp wegens te koud), besloot hij om te vormen. Hij stekte al de stokken met Merseguera. 2011 is de eerste jaargang die hij op de markt bracht, voorlopig nog in kleine hoeveelheden. Om de wijn wat extra aroma en pep te geven werd er Malvasía en Viognier aan toegevoegd.
Het ‘nec plus ultra’ van de Bobal-druif. Finca Terrerazo is gelegen op 800m hoogte. De bodem is van Dolomitische kalksteen met krijt/zanderige structuur. De wijngaarden werden en gobelet in 1945 en 1970 aangeplant en worden niet geïrrigeerd. Biologische viticultuur met gebruik van covercrops.
Bobal (72%), Garnacha (17%), Syrah (11%)
Mestizaje = mengeling of assemblage. Een basiswijn maar een topper!
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
2018
Dit is een nieuwe wijn van Toni Sarrion, die sinds een aantal jaren de topwijn Finca Calvestra maakt, een van de dé referenties voor de Merseguera druif. De Merseguera werd geënt op oude stokken Bobal op 900m hoogte, waar men de Bobal niet voldoende rijp krijgt. De bodem is hier een mix van mergel, kalk en zand en de wijngaard is omringd door olijfbomen, dennenbomen en eikenbomen. Merseguera is geen makkelijke druif. Het moment van optimale rijpheid en lage rendementen is cruciaal alsook het koele microklimaat in de wijngaard. Er wordt hier niet geïrrigeerd en de wijngaard wordt biologisch bewerkt. Met Margas gaat hij nog een stap verder door één perceel uit de Finca Calvestra wijngaard apart te vinifiëren. De naam Margas verwijst naar de mergelbodem in dit perceel. Voor Toni is dit een bijzonder persoonlijke wijn waar hij al zijn kennis in verwerkt heeft. De grootste zorg in de wijngaard en een minimum van interventie bij het wijn maken. De Margas zal ook enkel in uitzonderlijke jaren gebotteld worden.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.