Grote terroirwijnen van Baix Penedès.
Macabeu (100%)
75 cl.
2021
1998 was de eerste jaargang van deze witte Spaanse wijn van Penedès. Intussen tijd is de wijn serieus geëvolueerd. Vieilles vignes Macabeu van een mooie, hoog gelegen wijngaard in La Juncosa (Finca Els Camps), zorgen voor het karakter van deze wijn. Zeer Mediterraan van stijl met een mooie mineraliteit.
Malvasia (100%)
1998 was de eerste jaargang van deze witte Spaanse wijn. De naamgeving komt van de hooggelegen wijngaarden. Los Campos is in het Catalaans Els Camps, de wijnvelden in dit geval.
Garnatxa (100%)
2020
Reserva de la Música is de opvolger van de Reserva Brut. Deze Cava krijgt vooral meer rijping in de fles waardoor de structuur, bubbels en aroma’s complexer zijn. Op het rugetiket staat in kleine gouden cijfers (naast barcode) de maand van dégorgement vermeld.
Garnatxa blanca, Macabeu, Malvasia de Sitges, Subirat Parent, Xarel.lo
2022
Dit is een nieuwe reeks voor dit domein. Tot nu toe hadden zij een eenvoudige witte Spaanse wijn en een topwijn. Daarnaast had Gerard heel wat ‘testwijnen’ van andere druivensoorten. Na jarenlange proefvinificaties werd er besloten om zowel in wit, rosé als in rood een ‘selecció’ te maken van 15 verschillende wijngaarden, telkens vieilles vignes. De etiketten van wit, rood en rosé vormen één landschap, karakteristiek voor Baix Penedès. Bij de witte Spaanse wijn hebben we het zee– en strandlandschap van Baix Penedès. De vaten die op de zee drijven zijn een referentie naar hoe vroeger de vaten op de boten werden geladen: in de zee losgelaten, dreven deze naar de boot.
Macabeu, Parellada, Xarel.lo
150 cl. (Magnum)
2017
Reserva de la Música is de opvolger van de Reserva Brut. Deze Cava krijgt vooral meer rijping in de fles waardoor de structuur, bubbels en aroma’s complexer worden. Op het rugetiket staat in kleine gouden cijfers (naast barcode) de maand van dégorgement vermeld.
Macabeu, Xarel.lo
2012
Jané Ventura startte reeds in 1914 met de productie van Cava. Hierdoor is hun naam in de streek bekend geworden. Een bodega met een stevige roots in de wereld van de Cava. Sinds 1998 wordt er ook meer aandacht geschonken aan stille witte en rode Spaanse wijnen. Topcava’s worden in Spanje vaak zonder of met zeer weinig dosage gemaakt. Dit om de rijke basiswijn ten volle tot zijn recht te laten komen. Dit is de verjaardagscuvée die slechts beperkt werd gemaakt (1914 flessen).
Syrah (53%), Cariñena (35%), Sumoll (12%)
2018
Wijngaard met een kalksteengrond op 400 meter hoogte in La Joncosa del Montmell.
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Macabeu (50%), Xarel.lo (50%)
Jané Ventura startte reeds in 1914 met de productie van Cava. Hierdoor is hun naam in de streek bekend geworden. Een bodega met een stevige roots in de wereld van de Cava. Sinds 1998 wordt er ook meer aandacht geschonken aan stille witte en rode Spaanse wijnen. Topcava’s worden in Spanje vaak zonder of met zeer weinig dosage gemaakt. Dit om de rijke basiswijn ten volle tot zijn recht te laten komen.
Malvasia de Sitges (100%)
Jané Ventura heeft begin 2000 de Malvasia de Sitges terug op de kaart gezet. Sindsdien zijn er heel wat wijnmakers gevolgd. Deze Sempreviva is een lichtvoetige wijn, de instapversie van de Malvasia de Sitges. Zeer fris, mooie zuren en strak op het palet. Sempreviva is de Catalaanse benaming voor de Flor de Sant Joan, de typische bloem die op die heiligendag aan de vrouwen wordt geschonken. Aangezien het de perfecte droogbloem is, lijkt ze nooit te sterven en is dus 'altijd levend' of Sempreviva. Een mooie naam voor een mooie wijn. Slechts 4400 flessen gemaakt in zijn eerste millésime.
2023
Sumoll (100%)
2019
Gerard Jané was een van de pioniers in Penedès om de vergeten druivensoort Sumoll te recupereren. Dit is een van de meest authentieke variëteiten van de regio. Nochtans was het lange tijd niet toegelaten om de soort te gebruiken volgens de officiële D.O. wetgeving. Gelukkig is daar sinds een 10-tal jaar een kentering in gekomen. Vandaag wordt het gebruik van autochtone cépages zelfs aangemoedigd!
Ull de Llebre (40%), Cabernet Sauvignon (20%), Merlot (20%), Sumoll (10%), Syrah (10%)
Dit is een nieuwe reeks voor dit domein. Tot nu toe hadden zij een eenvoudige witte Spaanse wijn en een topwijn. Daarnaast had Gerard heel wat ‘testwijnen’ van andere druivensoorten. Na jarenlange proefvinificaties werd er besloten om zowel in wit, rosé als in rood een ‘selecció’ te maken van 15 verschillende wijngaarden, telkens vieilles vignes. De etiketten van wit, rood en rosé vormen één landschap, karakteristiek voor Baix Penedès. Het etiket van de Negre is geïnspireerd op de Finca Mas Vilella, meer landinwaarts, met daarrond de hooggelegen wijngaarden.
Tinto Fino (97%), Merlot (3%)
Valbuena, is de puurste uitdrukking van de Tinto Fino (Tempranillo) bij Vega Sicilia. De Tinto Fino komt hier volledig tot uiting met een klein aandeel Merlot, afhankelijk van het oogstjaar. De Valbuena Tempranillo wordt verkregen uit percelen gelegen op zachte concave hellingen die afdalen van het ruige continentale landschap. De bodems zijn deels alluviaal op de lagere hellingen en rijk aan kalksteen. Valbuena geeft ons een beeld van de grootsheid van dit "terroir" bij elke jaargang. De productie blijft ongewijzigd en de wijn weerspiegelt elk jaar de groeicyclus die de druivenstokken doormaakten.
Tinto Fino (94%), Cabernet Sauvignon (6%)
De Reserva Especial heeft geen jaargang en is een eerbetoon aan traditie. Vega Sicilia zet zo de oude Spaanse gewoonte voort om verschillende jaargangen samen te brengen en zo een perfecte balans te creëren. In Spanje bereidden de weinige wijnmakers die een bottelingsproces hadden traditioneel twee soorten wijnen voor elke oogst: die van het lopende jaar en een andere wijn zonder een specifieke oogst, die ze "Reserva Especial" noemden. Dit was een assemblage van wijnen van de beste oogsten waaruit de meest representatieve wijn van de wijnmakerij werd gemaakt. De Reserva Especial is de wijn met de grootste persoonlijkheid, hij combineert de complexiteit van de Único afkomstig uit verschillende jaargangen en geeft ons een enorm scala aan aroma’s en pure elegantie die zorgen voor een unieke proefervaring. Enkel de beste Único's worden gebruikt om Reserva Especial te produceren, om de meest diepgaande essentie van een unieke en onnavolgbare stijl aan te tonen, de Vega Sicilia-stijl.
Tinto Fino (95%), Cabernet Sauvignon (5%)
2024
Unico is Vega’s referentiewijn. In een goed jaar kan ongeveer een derde van de productie bestaan uit Unico. Het systeem van de houtrijping is ongewijzigd sinds Vega zijn reputatie vestigde. Vega brengt Unico alleen in goede jaren uit. Unico wordt louter geproduceerd van druiven van gemiddeld 35 jaar oude stokken. Een Unico is minstens 10 jaar jong vooraleer hij op de markt komt.
Tinto Fino (87%), Cabernet Sauvignon (13%)
2004
Prijs per fles, zijn per kist van 2 te nemen Unico is Vega’s referentiewijn. In een goed jaar kan ongeveer een derde van de productie bestaan uit Unico. Het systeem van de houtrijping is ongewijzigd sinds Vega zijn reputatie vestigde. Vega brengt Unico alleen in goede jaren uit. Unico wordt louter geproduceerd van druiven van gemiddeld 35 jaar oude stokken. Een Unico is minstens 10 jaar jong vooraleer hij op de markt komt.
300 cl. (Doble Magnum)
2011
2014
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.