Nieuwe witte topwijn, gemaakt door Berta Garcia, voormalig oenologe van Louis Latour en Château Haut-Brion. Enkel afkomstig van wijngaarden binnen de muren van het domein.
Vinificatie
Met de hand geplukt van de wijngaarden binnen de muren van Pazo Señorans. 100% Albariño die zijn gisting krijgt op eikenhouten vaten, waarna een élevage volgt van 6 maanden op deze vaten. Minimum interventie van de wijn die op zijn gistcellen rust in de vaten. Minimum gebruik van sulfiet, enkel bij botteling, zodat de variëteit en het terroir karakter op zijn maximum wordt gerespecteerd.
Bewaarpotentieel
Te drinken vanaf: 2023
Op zijn top: 2024-2026
Te drinken tot: 2029
Serveren
Best karafferen. Schenken in een groot Bourgogneglas bij 12 à 14°.
Proefanalyse
Mooie, aromatische neus met een unieke complexiteit van pêche confite, abrikoos, venkel en peer. Brede aanzet met een mineralige en mollige smaak in de mond. Nog toetsen van de élevage die er doorheen de tijd zullen uitgaan. Zeer grote lengte met mooie intensiteit.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol