Envínate zijn vier studievrienden, elk afkomstig uit een andere regio van Spanje, die elkaar ontmoetten op de oenologiefaculteit van Alicante. Hun voorkeur voor frisse, drinkbare wijnen afkomstig van vieilles vignes en indrukwekkende terroirs brengt hen samen in dit project Envínate, dat we zouden kunnen vertalen met het neologisme "verwijn je zelf". Hun kleinschalig project ging gepaard met consultingopdrachten bij andere domeinen om op die manier de eindjes aan mekaar te kunnen knopen. Vandaag zijn ze echter een grote naam geworden en een van de meest spannende wijnprojecten in Spanje. Ze zijn elk afkomstig van een andere regio en besloten elk om in hun regio hun favoriete drinkwijnen te maken (Tenerife, Ribeira Sacra, Albecete, Murcia). Met zeer groot succes! In 2008 hebben ze met zijn vieren beslist om 'patrimoniumwijnen' te gaan maken. Parcellaire wijnen met expressie van de wijngaard, de jaargang, fris en kristalhelder van smaak, geen oaky, technische of extractiewijnen. Dit vraagt veel werk in de wijngaard en vooral kennis en geduld. Een wijnstijl die je niet onberoerd laat, maar tegelijk ook wijnen voor een geoefend smaakpalet. What you see is what you get, no make-up !