Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Geeft wijnen met veel alcohol. Wordt verbouwd in heel Spanje, vooral in Tarragona, Zaragoza en Teruel. Een belangrijke druif in de D.O.'s Tarragona en Terra Alta. Totale oppervlakte Garnacha Blanca wijngaard: 16.329 ha.
Garnatxa blanca
75 cl.
2022
Ritme Celler is het Priorat-project van Albert Jané van Acústic in Montsant. Hij wil hier op dezelfde manier eerlijke wijnen maken die voor hem de appellatie weerspiegelen. Er wordt enkel met vieilles vignes gewerkt, afkomstig van 6 verschillende dorpen doorheen Priorat. Topper prijs/kwaliteit ! Sinds een 10-tal jaar werkt Albert volledig biologisch.
Garnatxa blanca, Malvasia, Tempranillo Blanco, Torrontés, Viura
2023
Oude stokken van meer dan 50 jaar, 2500 flessen. De witte topwijn van Abel Mendoza. Een perfecte coupage van zijn 5 witte druivensoorten : Viura, Malvasia, Tempranillo blanco, Torrontés en Garnacha blanca.
Garnatxa blanca (93%), Macabeu (5%), Garnatxa Roja (1%), Pansal (1%)
2008 was de eerste jaargang van deze wijn. Een deel van de druiven komen van Ullmolins, een dorp in Montsant gelegen op een hoogte tussen 500 en 800 meter, wat brengt de wijn meer frisheid qua structuur. Oogst is hier pas in het eerste deel van november.
150 cl. (Magnum)
2021
Garnatxa blanca (76%), Pansal (19%), Macabeu (5%)
Het was de droom van Albert om naast zijn grote Auditori in het rood, ook een grote witte te maken. Deze Auditori blanc heeft meer dan zijn doel bereikt : vieilles vignes Garnatxa blanca, aangevuld met Pansal en Macabeu, afkomstig van zijn fantastische wijngaarden in Montsant. Stevige Mediterrane witte in de stijl van de grote witte Châteauneuf-du-Pape !
Garnatxa blanca (100%)
Baanbreker sinds 1994. Deze Spaanse wijn werd als eerste van het domein naar de stichtster van het domein genoemd. Na decennia lang werken om de juiste vinificatiemethode en samenstelling van de cuvée te vinden, is deze wijn vandaag het toonbeeld van een frisse witte Grenache. Totale productie van 20000 flessen
Garnatxa blanca (60%), Macabeu (30%), Viognier (10%)
Bellmunt Blanc en Negre zijn de eerste 'vins de villages' van Mas d'en Gil. De bedoeling is om instap Priorats te maken met een top prijs-kwaliteitverhouding die toch volledig hun terroir en typiciteit weerspiegelen.
Garnatxa blanca (50%), Macabeu (50%)
2019
Dit is zonder meer de krachtigste witte Spaanse wijn uit ons gamma. Een bom van een wijn met veel karakter en eigenheid. Van in het begin heeft dit domein zeer veel belang gehecht aan het maken van een witte topwijn en ze zijn daar dan ook uitermate goed in geslaagd. Totale productie tussen de 1500 en 3000 flessen al naargelang het wijnjaar. Het is duidelijk dat dit resultaat te danken is aan de vieilles vignes en de extreem lage rendementen van deze wijngaarden. Deze Spaanse wijn wordt niet elk jaar gevinifieerd.
2020
Coma Calcari is de vroegere Coma Alta die zijn naam had dankzij een hoger gelegen perceel Viognier die tot 2013 deel uitmaakte van de assemblage van Coma Alta. Coma Calcari is één enkele wijngaard: La Feixa... witte Grenache gelegen in een lagere zone van de Coma Vallei. De wijngaard is verdeeld in 2 zones voor zowel de viticultuur als de oogst. De naam van de wijn verwijst naar de terroir die hoofdzakelijk kalk is met wat klei. Een stijl die de gevoelige kant toont van Grenache. Zijn terroir en ligging geven de wijn extra energie, extra zuren en extra finesse! Gemiddeld worden er 3500 flessen gemaakt van deze stijlvolle witte Grenache.
Chardonnay, Garnatxa blanca, Merseguera
Selectie van de beste witte Grenache en oudste stokken afkomstig van de wijngaarden Coll de Batea en La Cometa, in totaal 2 ha.Totale productie van bijna 5000 flessen.
Garnatxa blanca (40%), Macabeu (40%), Xarel.lo (16%), Moscatel de Alejandria (4%)
Een heel aparte witte Spaanse wijn, gemaakt van de typische druivensoorten uit Priorat. Geen spek voor elke bek, maar wel zeer authentiek van stijl!
Garnatxa blanca, Macabeu, Moscatel de Alejandria, Pedro Ximénez, Viognier
Hoofdzaak blijft ook hier Garnatxa en Macabeu. Deze witte Spaanse wijn is een van Dirks paradepaardjes. Met deze Spaanse wijn heeft hij immers al verschillende prijzen gewonnen als een van Spanjes betere wijnen. Klassieke witte Priorat op basis van zeer oude wijnstokken.
Garnatxa blanca, Moscatel de Alejandria, Viognier
Deze Spaanse wijn is een verhaal apart van onze Belgische wijnbouwer Dirk Hoet. In de assemblage zit namelijk een flinke portie Moscatel. Het is in feite een beetje per toeval dat Dirk tijdens de vinificatie ontdekte dat hij perfect de mogelijkheid had om een wijn te maken zoals deze. Een wijn die gemaakt is om te behagen, met dank aan zijn cépage, de Moscatel, die het geheel floraal opvrolijkt. Door zijn ligging in Poboleda (hoogste dorp van Priorat) heeft Dirk procentueel gewijs meer wit aangeplant dan de rest van de wijnbouwers in deze streek. Witte wijnen van Poboleda hebben steeds meer frisheid omwille van hun hoogteligging. Nunci: de vroegere eigenaar van de wijngaarden was de belleman (nunci) van het dorp. Nunci is dan ook de naam geworden voor alle wijnen van het domein. Abocat : lieflijk, fruitig.
Cabernet Franc (40%), Garnatxa Roja (30%), Macabeu (15%), Garnatxa blanca (8%), Moscatel de Alejandria (5%), Moscatel de Grano Menudo (2%)
Macabeu (34%), Garnatxa blanca (33%), Pedro Ximénez (33%)
Pedra de Guix betekent in het Catalaans letterlijk "steen van kalk of gips". Vanzelfsprekend een verwijzing naar de ondergrond van de Pedro Ximénez, op kalkrijke klei aangeplant. De Macabeu staat op een alluviale bodem en de Garnacha Blanca op leisteen. De wijnstokken zijn tussen 50 en 80 jaar oud. Het is de witte topwijn van het domein, in een assemblage van 1/3 Macabeu, 1/3 PX en 1/3 Garnatxa blanca.
Garnatxa blanca, Macabeu
Artisanaal gemaakte Vermouth. Witte Spaanse wijn van Priorat met een aftreksel van aromatische kruiden. Om deze vermout te maken wordt er een aftreksel gemaakt op basis van meer dan 110 verschillende planten die gedurende meer dan een jaar hebben geweekt in een houten vat met wijn. Dit aftreksel wordt samengevoegd met een witte Spaanse wijn op basis van Macabeo en Garnacha Blanca. Een witte wijn die contact heeft gehad met de schillen van de druiven zodat de wijn meer aroma’s en een donkere kleur heeft. Het geheel wordt gedurende minstens twee jaar op oude houten vaten bewaard totdat de vermout de gewenste kleur en aroma’s heeft.
2018
Garnatxa blanca (60%), Macabeu (40%)
One-man-project van Josep Maria Castillo, die vroeger als oenoloog in verschillende wijndomeinen in Terra Alta werkte. Vandaag keert hij terug naar zijn roots met deze vermout.
Garnatxa blanca, Macabeu, Malvasia de Sitges, Subirat Parent, Xarel.lo
Dit is een nieuwe reeks voor dit domein. Tot nu toe hadden zij een eenvoudige witte Spaanse wijn en een topwijn. Daarnaast had Gerard heel wat ‘testwijnen’ van andere druivensoorten. Na jarenlange proefvinificaties werd er besloten om zowel in wit, rosé als in rood een ‘selecció’ te maken van 15 verschillende wijngaarden, telkens vieilles vignes. De etiketten van wit, rood en rosé vormen één landschap, karakteristiek voor Baix Penedès. Bij de witte Spaanse wijn hebben we het zee– en strandlandschap van Baix Penedès. De vaten die op de zee drijven zijn een referentie naar hoe vroeger de vaten op de boten werden geladen: in de zee losgelaten, dreven deze naar de boot.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.