Geschiedenis Lagar de la Salud
Fátima Ceballos en Miguel Puig leerden elkaar kennen terwijl ze werkten op prestigieuze domeinen in Zuid-Frankrijk (Gayda). Miguel deed al lang proefvinificaties met rode wijnen op het domein Lagar de la Salud in Montilla. Na reizen en werken over de hele wereld in verschillende wijndomeinen, besloten ze om terug naar hun roots te keren in Montilla en vroegen ze zich af waarom er nooit iemand aan gedacht had om de zo fantastische druif Pedro Ximénez op een andere manier te gebruiken, meer gericht op zijn terroir en niet zozeer op de typische zoete PX wijnen. Vanaf 2015 deden ze dan proefvinificaties op het kleine domein Lagar de la Salud. Fátima kwam zo ook in contact met het topdomein Toro Albalá die met hetzelfde idee speelden. Toro Albalá bezat echter wel de allerbeste terroirs van Montilla-Moriles, dus de ambitie lag erg hoog. Intussen maakt zij dus haar eigen 'Dulas'-wijn en vinifieert ze de witte 'MIUT' wijnen van Toro Albalá van de allerbeste terroirs in de regio. Dulas werd voor de eerste keer gemaakt in 2017. De 'MIUT' wijnen in 2020.