Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Tempranillo (95%), Graciano (2%), Garnacha Blanca (1%), Palomino (1%), Viura (1%)
75 cl.
2018
Uniek project gemaakt voor het 25-jarig bestaan van La Buena Vida, in samenwerking met onze vrienden Abel en Maite. Deze wijn is afkomstig van een perceel van bijna 2 ha in San Vicente de la Sonsierra met hoofdzakelijk Tempranillo en op de hoeken wat witte druivensoorten + Graciano. Alle stokken zijn aangeplant tussen 1967 en 1969 en een heel klein gedeelte Tempranillo in 1978. De wijngaard is gelegen op een hoogte van 540 à 560 m en ligt pal naast de bekende cru "Bardallo". De bodem is argillo-calcaire met stukken leem en klei. De wijngaard is genoemd naar de "sepulturas" of graven die verspreid liggen over dit perceel. Uitgehouwen in de stenen vinden we 116 tombes, allemaal van het einde van de 10e eeuw na christus. Het is één van Abels beste en mooiste percelen. Voor ons uitermate geschikt om onze 25 jarige verjaardag te vieren !
Tempranillo (100%)
2022
Rioja is in Spanje het klassieke gebied voor de macération carbonique wijnen. De wijnen zijn niet te vergelijken met Beaujolaiswijnen, die lichter en fruitiger zijn dan de Rioja’s op basis van Tempranillo. Jarrarte is baskisch voor ‘tussen de stenen’, een verwijzing naar de arme gronden waarin de stokken zijn geplant. Productie van 27.000 flessen.
2023
Garnatxa blanca (93%), Macabeu (5%), Garnatxa Roja (1%), Pansal (1%)
2008 was de eerste jaargang van deze wijn. Een deel van de druiven komen van Ullmolins, een dorp in Montsant gelegen op een hoogte tussen 500 en 800 meter, wat brengt de wijn meer frisheid qua structuur. Oogst is hier pas in het eerste deel van november.
Garnatxa (100%)
Cariñena (70%), Garnatxa (30%)
2021
Acústic is zowel de naam van de bodega als van de instapwijn van dit domein. Deze naam werd gekozen omdat Albert één wil zijn met de streek, het terroir en de natuur, en de authenticiteit ervan wil reflecteren in zijn wijnen. Viticultuur en vinificatie geschiedt in de meest pure vorm; men werkt hier volgens de biodynamische wijnbouwtechnieken zonder zich te vergalopperen. Na de alcoholische gisting en maceratie, die op inox cuves verlopen, rijpt de Acústic nog 10 maanden op Franse eiken vaten. De wijnen konden door internationale critici reeds verschillende topquotaties achter hun naam schrijven.
Macabeu (100%)
De druiven zijn afkomstig van drie verschillende wijngaarden gelegen op de Finca Can Milà. Can Milá is de jongste aanwinst van de bodega en La Milana (rood) is de eerste wijn gemaakt van deze wijngaarden. 12.900 flessen productie.
Keuzestress?
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Macabeu (40%), Xarel.lo (40%), Chardonnay (20%)
Dit is het basisgamma van de familie Albet. En dat zegt genoeg over de topkwaliteit van de rest. Deze wijn is bedoeld om de occasionele wijndrinker over de streep te trekken. Wat volume met Chardonnay, wat frisheid met de Xarel.lo.
Garnatxa (40%), Cabernet Sauvignon (30%), Merlot (30%)
Samengesteld met de typische Catalaanse druivensoorten zoals Garnatxa en Ull de llebre en de klassieke Franse zoals Merlot en Cabernet Sauvignon, is deze rode Spaanse wijn een echte klasbak met karakter. De druiven zijn afkomstig van de hoogst gelegen wijngaarden in droge gebieden van de Penedès. Lignum = vat/hout
Chardonnay (35%), Xarel.lo (35%), Sauvignon blanc (30%)
Een fraai staaltje van technisch kunnen. De Chardonnay biedt een perfecte molligheid door zijn gisting op eik. De Sauvignon Blanc is aromatisch sterk, mineralig en grassig. En het puntje Xarello zorgt voor dat extra beetje fraîcheur. Perfecte wijn voor gastronomische combinaties. Sedert jaargang 2008 gebotteld met een schroefdop.
Tempranillo (80%), Garnacha (20%)
Dit is het vlaggeschip van dit kleine domein. Hun basis rode wijn, op basis van Tempranillo en Garnacha. De Tempranillo van hun gewoonlijke wijngaarden tussen Sajazarra en Fonzaleche. De Garnacha van een oude wijngaard in Rioja Baja in Cardenas.
Viura (85%), Garnacha Blanca (10%), Tempranillo Blanco (4%), Rojal (1%)
Mooie klassieke witte Rioja-wijn, samengesteld uit verschillende druiven afkomstig van percelen in Fontaleche, Sajazarra en Labastida. Complexe witte wijn die perfect hun filosofie weergeeft.
Garnacha, Viura
Typische Clarete : mengeling van rode druiven (Garnacha tinta) en witte druiven (Viura). Van oudsher zeer klassiek voor deze regio, maar bijna door niemand meer gemaakt.
Garnacha (100%)
Mirone is Catalaans voor lieveheersbeestje. In de 11e eeuw was dit logo de handtekening van prins Gilabert, die de curieuze gewoonte had van te ondertekenen met een lieveheersbeestje.
Garnacha (80%), Tempranillo (20%)
Over een fantastische prijs-kwaliteitverhouding gesproken! Deze wijn is een allemansvriend en schenkt een glas vol aangenaam fruit en kruidigheid. Mirone = lieveheersbeestje. Prins Mir Gilabert leefde in de 11e eeuw en deed studies met insecten. Hij had de rare gewoonte om een ‘mirone’ te tekenen wanneer hij een handtekening moest plaatsen.
Monastrell (50%), Syrah (50%)
El Cid Campeador was een Spaanse huurling die zowel aan de zijde van de Spanjaarden als de Moren heeft gestreden. Omwille van het succes tijdens zijn veldslagen werd (en wordt) hij in Spanje tot op heden geëerd. Vandaag zijn er nog tal van Spaanse steden die een standbeeld van El Campeador hebben staan.
Viura (83%), Chardonnay (17%)
Over een fantastische prijs-kwaliteitverhouding gesproken! Deze wijn is een allemansvriend en biedt een glas vol aangenaam fruit en kruidigheid. Mirone = lieveheersbeestje. Prins Mir Gilabert leefde in de 11e eeuw en deed studies met insecten. Hij had de rare gewoonte om een 'mirone' te tekenen wanneer hij een handtekening moest plaatsen.
Tempranillo (95%), Viura (5%)
Tempranillo (90%), Graciano (10%)
Pies Negros is de 'vin de village' van de Artuke broers. De 8 verschillende percelen waar deze wijn vandaan komt, liggen in Abalos. Allemaal aanplant in gobelet tussen 530 tot 600 m hoogte. Een deel van de druiven wordt nog jaarlijks met de voeten getreden à l'ancienne, vandaar ook de naamgeving Pies Negros of 'zwarte voeten'. Productie van 10.500 flessen.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.