Terroir al Limit maakt, zoals zijn naam het zelf zegt, wijnen met het terroir als belangrijkste uitgangspunt. Ze zijn gevestigd in het dorpje Torroja en werken meer dan veel andere domeinen met Carinyena. Ze werken biodynamisch in een stijl die werkelijk uniek is. ...
Garnatxa (100%)
75 cl.
2019
Gelegen op de top van het klooster Scala Dei, 800 meter op de hoge hellingen van de Montsant-bergen, vinden we de grand cru-wijngaard van Les Manyes. De Garnacha Peluda (letterlijk: harige Grenache) wijnstokken die daar groeien, zijn een zeldzame variant van de meer gekende Garnacha Tinta in de regio. Ze zijn uitgerust met een fijne dons aan de onderkant van hun bladeren die vocht vasthoudt tijdens de zomerse hitte waardoor ze voor het uitdagende klimaat in de Priorat een perfect match zijn. Bijkomend voordeel is dat de Garnacha Peluda minder suikers aanmaakt, waardoor ook de wijn lichter in alcohol is dan de klassieke Garnacha Tinta. Deze wijnstokken werden rond het jaar 1965 aangeplant en staan bovendien op een kalkrijke kleigrond, die voor de Garnacha Peluda een betere bodem is als de llicorella. Les Manyes behoort tot de grand crus van Terroir al Limit, samen met Les Tosses!
Cariñena (100%)
Schitterende hooggelegen wijngaard, ontdekt door Dominik tijdens een motorit in de glooiende heuvels in de Priorat. De wijngaard van 2ha werd 80 jaar geleden aangeplant, is zuidelijk gericht op 600m en de bodem is zwarte leisteen, ook wel gekend als llicorella. De essentie van Carignan uit Priorat met minuscule opbrengsten. Les Tosses behoort tot de grand crus van Terroir al Limit, samen met Les Manyes!
2013
2008
Deze wijngaard was een ontdekking voor Dominik, hij heeft het potentieel van deze unieke wijngaard gezien. Gelegen op 350 à 400 meter hoogte en noordelijk gericht, een perceel van 1,6 ha met wijnstokken die aangeplant werden in 1910. Deze wijngaard behoort tot de oudste in de Priorat! De bodem is de typische Llicorella, de lokale leisteen, samen met graniet.
2017
2022
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Deze wijngaard is de eerste waarmee Dominik, toen nog met Eben Sadie, wijn van gemaakt heeft in 2001. Zuidelijke expositie en 60 jaar oude stokken op leisteen, op 400m hoogte. Behoort tot de 1er cru wijnen van Terroir al Limit, samen met Arbossar die noordelijk gericht is.
Macabeu (34%), Garnatxa blanca (33%), Pedro Ximenez (33%)
Pedra de Guix betekent in het Catalaans letterlijk "steen van kalk of gips". Vanzelfsprekend een verwijzing naar de ondergrond van de Pedro Ximénez, op kalkrijke klei aangeplant. De Macabeu staat op een alluviale bodem en de Garnacha Blanca op leisteen. De wijnstokken zijn tussen 50 en 80 jaar oud. Het is de witte topwijn van het domein, in een assemblage van 1/3 Macabeu, 1/3 PX en 1/3 Garnatxa blanca.
2021
Pedro Ximenez (90%), Moscatel de Alejandria (10%)
De vin village van Terroir al Limit in het wit. Bestaat hoofdzakelijk uit de Mediterrane en kruidige Pedro Ximénez, aangevuld met een ietsje Moscatel de Alejandria. Mineralige verfijning ten top !
Cariñena (50%), Garnatxa (50%)
Terra de Cuques Negre weerspiegelt het terroir van het dorp Torroja. De Carinyena, op een llicorella bodem aangeplant, geeft de structuur, de ruggengraat en de aciditeit, terwijl de uit klei afkomstige Garnacha de elegante expressie en rood fruit brengt. De wijnstokken zijn tussen 25 en 40 jaar oud en staan op 300 à 350m hoogte aangeplant.
2020
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.