Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Tempranillo (95%), Graciano (2%), Garnacha Blanca (1%), Palomino (1%), Viura (1%)
75 cl.
2018
Uniek project gemaakt voor het 25-jarig bestaan van La Buena Vida, in samenwerking met onze vrienden Abel en Maite. Deze wijn is afkomstig van een perceel van bijna 2 ha in San Vicente de la Sonsierra met hoofdzakelijk Tempranillo en op de hoeken wat witte druivensoorten + Graciano. Alle stokken zijn aangeplant tussen 1967 en 1969 en een heel klein gedeelte Tempranillo in 1978. De wijngaard is gelegen op een hoogte van 540 à 560 m en ligt pal naast de bekende cru "Bardallo". De bodem is argillo-calcaire met stukken leem en klei. De wijngaard is genoemd naar de "sepulturas" of graven die verspreid liggen over dit perceel. Uitgehouwen in de stenen vinden we 116 tombes, allemaal van het einde van de 10e eeuw na christus. Het is één van Abels beste en mooiste percelen. Voor ons uitermate geschikt om onze 25 jarige verjaardag te vieren !
Tempranillo (100%)
2022
Rioja is in Spanje het klassieke gebied voor de macération carbonique wijnen. De wijnen zijn niet te vergelijken met Beaujolaiswijnen, die lichter en fruitiger zijn dan de Rioja’s op basis van Tempranillo. Jarrarte is baskisch voor ‘tussen de stenen’, een verwijzing naar de arme gronden waarin de stokken zijn geplant. Productie van 27.000 flessen.
2023
Cariñena (70%), Garnatxa (30%)
2021
Acústic is zowel de naam van de bodega als van de instapwijn van dit domein. Deze naam werd gekozen omdat Albert één wil zijn met de streek, het terroir en de natuur, en de authenticiteit ervan wil reflecteren in zijn wijnen. Viticultuur en vinificatie geschiedt in de meest pure vorm; men werkt hier volgens de biodynamische wijnbouwtechnieken zonder zich te vergalopperen. Na de alcoholische gisting en maceratie, die op inox cuves verlopen, rijpt de Acústic nog 10 maanden op Franse eiken vaten. De wijnen konden door internationale critici reeds verschillende topquotaties achter hun naam schrijven.
Garnatxa (40%), Cabernet Sauvignon (30%), Merlot (30%)
Samengesteld met de typische Catalaanse druivensoorten zoals Garnatxa en Ull de llebre en de klassieke Franse zoals Merlot en Cabernet Sauvignon, is deze rode Spaanse wijn een echte klasbak met karakter. De druiven zijn afkomstig van de hoogst gelegen wijngaarden in droge gebieden van de Penedès. Lignum = vat/hout
Tempranillo (80%), Garnacha (20%)
Dit is het vlaggeschip van dit kleine domein. Hun basis rode wijn, op basis van Tempranillo en Garnacha. De Tempranillo van hun gewoonlijke wijngaarden tussen Sajazarra en Fonzaleche. De Garnacha van een oude wijngaard in Rioja Baja in Cardenas.
Garnacha (80%), Tempranillo (20%)
Over een fantastische prijs-kwaliteitverhouding gesproken! Deze wijn is een allemansvriend en schenkt een glas vol aangenaam fruit en kruidigheid. Mirone = lieveheersbeestje. Prins Mir Gilabert leefde in de 11e eeuw en deed studies met insecten. Hij had de rare gewoonte om een ‘mirone’ te tekenen wanneer hij een handtekening moest plaatsen.
Keuzestress?
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Monastrell (50%), Syrah (50%)
El Cid Campeador was een Spaanse huurling die zowel aan de zijde van de Spanjaarden als de Moren heeft gestreden. Omwille van het succes tijdens zijn veldslagen werd (en wordt) hij in Spanje tot op heden geëerd. Vandaag zijn er nog tal van Spaanse steden die een standbeeld van El Campeador hebben staan.
Tempranillo (95%), Viura (5%)
Tempranillo (90%), Graciano (10%)
Pies Negros is de 'vin de village' van de Artuke broers. De 8 verschillende percelen waar deze wijn vandaan komt, liggen in Abalos. Allemaal aanplant in gobelet tussen 530 tot 600 m hoogte. Een deel van de druiven wordt nog jaarlijks met de voeten getreden à l'ancienne, vandaar ook de naamgeving Pies Negros of 'zwarte voeten'. Productie van 10.500 flessen.
Garnacha (100%)
De perfecte dagelijkse wijn. Boordevol fruit van oude wijnstokken Grenache uit Calatayud.
Salbide is een oude term die werd gebruikt door de plukkers op het veld. Nadat paard en kar waren geladen met de druiven, moesten deze richting de bodega vertrekken. De route die gevolgd werd was de Salbide: nauwe veldwegen in het Cantabrisch gebergte die naar de verschillende hoger gelegen dorpen leidden.
Garnacha
Onze passe-partout rode huiswijn met ons eigen etiket: Vida. Gemaakt van vieilles vignes Garnacha van de hellingen van de Moncayo.
Garnatxa (60%), Cariñena (40%)
2020
Giné Giné is de eerste wijn gemaakt door en genoemd naar het Duo Buil i Giné. Hier zoeken zij naar een zuivere expressie van Prioratwijn met de twee autochtone variëteiten Garnatxa en Carinyena. Geen vatrijping of overextractie, wel terroirexpressie.
Mencia
Deze jongste telg van Castro Candaz werd voor de eerste keer gemaakt in 2018. Het is de enige Mencía die afkomstig is van verschillende wijngaarden, zowel in de noordelijke zone Chantada als in de Bibei-zone van Ribeira Sacra. Puur Mencía-fruit !
Alicante Bouchet, Bastardo (Merenzao), Mencia
Vooraf moet u weten dat Bierzo één van de eerste appellaties is in Spanje met een volledig gemoderniseerde wetgeving. Dat wil zeggen dat vanaf 2017 de wijnen op de markt kunnen gebracht worden als “vino de villa” als al de druiven afkomstig zijn van percelen in één dorp. Vervolgens worden er verschillende cru’s gedefinieerd. In de meeste domeinen werd dit reeds toegepast, zeker in die wij invoerden, aangezien zij aan de basis lagen van al deze wijzigingen. Al hun wijnen werden van in het begin genoemd naar het perceel. Hier hebben we een perfect voorbeeld van 'Vino De Villa' uit het dorpje Valtuile.
Mencia (100%)
Neem de fruitgedrevenheid van Pinot Noir en het verkwikkende van Syrah en je hebt een goede Mencía. Deze ‘jonge’ wijn van Raúl Pérez wordt met dezelfde zorg gemaakt als de andere cuvées, maar de druiven zijn afkomstig van jongere wijngaarden.
Mando (70%), Arcos (30%)
Safrà is de 3e telg van de rode amfora-wijnen die door Pablo worden gemaakt op Celler del Roure. Dit is een frissere variant met de nadruk op de Mandó en elk jaar ietsje meer Arcos in de assemblage. Karakterwijn met veel persoonlijkheid.
Mando (40%), Tintorera (40%), Arcos (20%)
Dit domein bezit een ware schatkamer aan oude amfora's. Intussen hebben ze een hele reeks wijnen die volledig met behulp van deze oude amfora's gemaakt werden. In het wit is dat de Cullerot en in het rood de Vermell en de Parotet. Loepzuivere en sappige wijnen.
Monastrell (30%), Petit Verdot (20%), Tintorera (20%), Cabernet Sauvignon (10%), Merlot (10%), Syrah (10%)
Basiswijn gemaakt van oude wijnstokken Monastrell en andere druivensoorten die aangeplant zijn nabij de prehistorische site Les Alcusses. Eén van Valencia's meest succesvolle wijnen.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.