Macán Clásico is het resultaat van een strenge selectie in de wijngaard. Enkel de beste percelen, gelegen rond San Vicente de la Sonsierra, komen in aanmerking.
Vinificatie
Nadien volgt een alcoholische gisting met temperatuurcontrole in inox tanks. De malolactische gisting gaat deels door in barriques (voor 30%). Macán Clásico rijpt 12 maanden in Franse barriques (nieuw of 2e jaar). Na 18 maanden rijping op fles komt de wijn op de markt.
Bewaarpotentieel
Te drinken : vanaf 2022
Op zijn best : tussen 2027 en 2030
tot : 2037
Serveren
16-18°C in een groot glas.
De eerste 5 levensjaren best karafferen.
Proefanalyse
Diep en jong van kleur. Het eerste herkenningspunt van rijp rood fruit, ingepakt met een vleugje eik, opent zich al snel na wat verluchten. Een zeer zuivere Tempranillo, sappig, mondvullend en expressief met bite. Heel flatterend van smaak.