Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Tempranillo (100%)
75 cl.
2020
Rode Spaanse wijn op niveau van een Crianza. Doordat de productie beperkt is heeft het wijnhuis niet het recht de om de terminologie van Crianza of Reserva op de fles te vermelden.
Malvasia (100%)
2023
Oude stokken van meer dan 50 jaar, 2500 flessen.
Viura (100%)
Viura is een ander naam voor Macabeo, productie van ongeveer 2500 flessen.
Garnatxa blanca (76%), Pansal (19%), Macabeu (5%)
2021
Het was de droom van Albert om naast zijn grote Auditori in het rood, ook een grote witte te maken. Deze Auditori blanc heeft meer dan zijn doel bereikt : vieilles vignes Garnatxa blanca, aangevuld met Pansal en Macabeu, afkomstig van zijn fantastische wijngaarden in Montsant. Stevige Mediterrane witte in de stijl van de grote witte Châteauneuf-du-Pape !
Garnatxa (90%), Cariñena (10%)
Braó is zowat de essentie van Montsant: een stevige mediterrane wijn op basis van vieilles vignes Garnatxa en Carinyena, in dit geval van 70 jaar oud. Zoals al de andere wijnen die Albert Jané maakt, is dit een verleider pur sang en behoort hij tot de top van de appellatie.
Garnatxa (100%)
150 cl. (Magnum)
Garnatxa (55%), Cariñena (45%)
Acústic is zowel de naam van de bodega als van de instapwijn van dit domein. Deze naam werd gekozen omdat Albert één wil zijn met de streek, het terroir en de natuur, en de authenticiteit daarvan wil doen reflecteren in zijn wijnen. Viticultuur en vinificatie geschieden in de meest pure vorm; men werkt hier volgens de biodynamische wijnbouwtechnieken zonder zich te vergalopperen. De wijnen konden door internationale critici reeds verschillende topquotaties achter hun naam schrijven.
Keuzestress?
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Garnatxa blanca (93%), Macabeu (5%), Garnatxa Roja (1%), Pansal (1%)
2008 was de eerste jaargang van deze wijn. Een deel van de druiven komen van Ullmolins, een dorp in Montsant gelegen op een hoogte tussen 500 en 800 meter, wat brengt de wijn meer frisheid qua structuur. Oogst is hier pas in het eerste deel van november.
Chardonnay (33%), Macabeu (33%), Xarel.lo (33%)
Speciale versie van de fantastische "Efecte". Pas op! Dit is geen "cava". Josep-Maria Albet i Noya creëerde tijdens zijn voorzitterschap van de D.O. Penedès een aparte herkomstbenaming voor de mousserende wijnen, buiten de D.O. CAVA die volgens hem te veel onder invloed stond van de grote mastodonten; Enkel druiven van biologische wijngaarden zijn toegelaten. Josep-Maria is immers de pionier van de biologische wijnen in heel Spanje. Het is dan ook al meer dan 25 jaar dat zijn bubbels werden uitverkoren door de gebroeders Roca van het gelijknamige restaurant als huisaperitief. Speciaal voor ons mochten wij dit huisaperitief ook met het etiket van dit toprestaurant (2x beste restaurant ter wereld) invoeren in België. De broers Roca maken elk jaar op het domein hun eigen coupage die daarna met hun etiket gebotteld wordt. Topper prijs/kwaliteit!
Chardonnay (60%), Parellada (40%)
Zonder twijfel de beste sprankelende wijn van dit domein en een van de beste van Spanje. Zijn coupage is vooral gedomineerd door Chardonnay, die hier wordt aangevuld met Parellada. Zonder de minste twijfel is het de Chardonnay die het meeste karakter geeft aan deze Cava. Grote klasse! Werd voor het eerst gemaakt bij de ingang van de 21e eeuw. Vandaar zijn naam: Reserva 21.
Caladoc (55%), Merlot (40%), Tempranillo (5%)
2019
Albet i Noya breidde zijn portfolio van rode Spaanse wijnen met de jaren almaar meer uit. La Milana is de nieuwe rode Spaanse wijn die een overkoepelende functie krijgt. 2005 is de eerste jaargang. De wijn werd genoemd naar de vrouw van meneer Milan waarvan Josep Maria Albet i Noya een finca met 7 ha wijngaarden kocht. Het was mevrouw Milana die zich steeds om de wijngaarden bekommerde! 19.900 flessen productie.
50 cl.
2016
Dolç Adrià is een wijn genoemd naar het oudste kind van de broer van Josep Maria Albet i Noya. Reserva Marti is genoemd naar Josep Maria zijn oudste zoon. Productie van 4920 flessen van 37,5 cl.
Tempranillo (95%), Garnacha Blanca (5%)
Een van hun grand cru's, afkomstig van een wijngaard in Fonzaleche, aangeplant door Eva en haar vader in 1992. La Calleja is een klassieker in wording. Pure Tempranillo expressie van authentieke wijnmakers.
Calagraño, Garnacha Blanca, Royal de Alloza, Viura
2022
Caiño (50%), Souson (50%)
2015
Langs de hellingen van de rivier de Sil vinden we hoofdzakelijk Mencìa, maar er zijn ook nog heel wat vieilles vignes met andere druivensoorten, zoals Merenzao, Caïño of Sousón. Deze Fincas is de meest exotische coupage met 50/50 Caïño en Sousón. Voor de avontuurlijke proever.
Merenzao (Bastardo) (100%)
2018
Deze Merenzao (in andere delen van Spanje ook Bastardo genoemd; in de Jura is dit de Trousseau) wordt geroemd als de meest verfijnde wijn van dit domein. Zeer origineel, elegant en licht van kleur. Voor de liefhebbers van finesse.
Premsal (60%), Callet (40%)
Quibia is het denkbeeldige dorp Felanitx in de geschriften van filosoof Llorenç Mostel. De wijn is veel serieuzer geworden de laatste 5 jaar en is nu hoofdzakelijk een blanc de noirs geworden.
Callet (65%), Mantonegro (20%), Syrah (15%), Fogoneu
De ÀN/2 is de tweede wijn van dit topdomein. Zoals in de eerste wijn, de AN, bestaat hij hoofdzakelijk uit de typische druivenrassen van Mallorca. Het grote verschil met de eerste wijn is vooral de toevoeging van Syrah (15%) die werd gebruikt om deze tweede wijn wat meer structuur te geven.
Quíbia is het denkbeeldige dorp Felanitx in de geschriften van filosoof Llorenç Mostel. De wijn is veel serieuzer geworden de laatste 5 jaar en is nu hoofdzakelijk een blanc de noirs geworden.
Tempranillo (80%), Graciano (20%)
Deze wijn is gemaakt en vernoemd naar hun grootvader langs vaderszijde. Deze kocht in 1950 een perceel "Peñaescalera" in Baños de Ebro. Het was een zeer onproductief perceel in een hoog gelegen gedeelte van het dorp waar op dat moment niemand druiven verbouwde. Bovendien was de grond veel te stenig, waardoor iedereen hem een gek noemde om dit perceel te kopen. Nu, de 'gek' volharde en vandaag wordt er van dit perceel van 2,8 ha een topwijn gemaakt met de naam Finca de los Locos, letterlijk vertaald : het perceel van de zotten. Wij zijn er in ieder geval zot van!
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.