Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Gual (100%)
75 cl.
2022
Viñátigo maakt mono-cépagewijnen van autochtone druivensoorten die wat van de scène verdwenen zijn. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Deze Ancestral werd gemaakt 'à l'ancienne' en is dan ook een wijn voor de freaks ... Gual van Finca San Juan Degollado en Finca Mazapé. Ongeënte wijnstokken. Gual was de eerste van de bijna uitgestorven inheemse variëteiten van de Canarische Eilanden die Juan Jesus recupereerde. Finca San Juan Degollado ligt vlakbij Garachico, op 160 meter boven zeeniveau. Finca Mazapé ligt op een klif met uitzicht op de zee op 150 meter in San Juan de la Rambla. Beide percelen liggen in het noordwesten van Tenerife. Vulkanische jonge gronden, met een goede drainage en zeer rijk aan mineralen. De bodem van San Juan Degollado komt van erosie van de kustklif van La Culata, grenzend aan het plot. Door het bergachtige terrein is de wijngaard onderverdeeld in honderdjarige terrassen, dit vermijdt ook de aardverschuiving van vruchtbare gronden.
Gual, Listán blanco, Malvasia, Marmajuelo, Vijariego blanco
Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Mix van ongeënte inheemse witte variëteiten uit de Canarische eilanden. De geselecteerde variëteiten en de verhoudingen variëren van jaar tot jaar afhankelijk van de oogst. De meest voorkomende druiven zijn Gual, Marmajuelo, Vijariego Blanco, Malvasía Aromática en Verdello. Jonge en oude vulkanische bodems, met goede drainage en zeer rijk aan mineralen. Sommige percelen hebben bodems uit jongere vulkaanuitbarstingen en zijn meer zanderig. Anderen zijn geërodeerde oude massieven. De wijnstokken groeien vanop zeeniveau tot 1000 meter hoogte. Totale productie van deze blend van 4 witte druiven is +- 4000 flessen.
Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. 100% Gual van Finca San Juan Degollado en Finca Mazapé. Ongeënte wijnstokken. Gual was de eerste van de bijna uitgestorven inheemse variëteiten van de Canarische Eilanden die Juan Jesus recupereerde. Aangeplant in Finca San Juan Degollado op 160 meter boven zeeniveau in Garachico. Finca Mazapé ligt op een klif met uitzicht op de zee op 150 meter in San Juan de la Rambla. Beide percelen liggen in het noordwesten van Tenerife.
Pedro Ximénez (100%)
2023
Deze Fermentación Lenta is absoluut een unieke wijn! Een eigen uitvinding van dit wonderbaarlijke kleine familiedomein dat niet stopt met ons te verrassen met nieuwigheden op basis van Pedro Ximénez.
Verdejo (100%)
Dit is een witte wijn uit Toro. De wijn komt op de markt als Vino de la Tierra de Castilla y León, maar is eigenlijk afkomstig van wijngaarden in Toro (Villaester). In hoofdzaak Verdejo en Malvasia voor deze wijn, maar aangezien het om ‘pie franco’ gaat, staan er tussen de oude wijnstokken ook nog hier en daar Moscatel, Albillo en zelfs wat Albariño. De wijn is geïnspireerd op de traditionele ‘blancos pálidos’ van vroeger, waarbij de wijnen een oxidatieve crianza kregen. Dat is dus ook hier het geval. Nogal freaky wijn dus, maar met veel respect voor het terroir en voor de traditie van de streek gemaakt.
Viognier (100%)
2020
Eén van Spanjes zeldzame Viogniers. Het was altijd de bedoeling van het project Prieto Pariente om te werken met autochtone variëteiten, maar deze kleine wijngaard in La Seca (appellatie Rueda) was van zo'n goede kwaliteit, dat ze zich niet konden inhouden en toch beslisten om een witte wijn te maken op basis van Viognier. De wijngaard werd aangeplant in 1999, op een terroir dat veel kalk en magnesium bevat met een super drainage en goede verluchting. Ze behalen op dit terroir een rendement van 4500 kg/ha.
Keuzestress?
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Malvasia, Viura
2021
Fernando heeft steeds een belangrijk aandeel wijngaarden met witte druiven gehad. Naarmate de jaren vorderden, maakte hij zijn witte wijn alsmaar beter. Deze Blanco is het summum van de witte wijn uit Rioja. Sinds 2011 maakt hij ook een reserva in het wit. Beide wijnen zijn op het niveau van de betere witte Bourgognes. De druiven komen van één wijngaard aangeplant in 1978 op glooiende klei- en kalkbodems op 600 meter hoogte in San Vicente de la Sonsierra.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.