Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Tempranillo (100%)
75 cl.
2019
Deze bodega is het nieuwe project van Vega Sicilia en Benjamin de Rothschild (eigenaar van Lafite Rothschild). Opgestart in 2004 in Samaniego (Rioja). 2009 was de eerste jaargang die op de markt kwam en en deze Macán is het toonbeeld van het uitzonderlijke werk in deze jaren. Kennis, inspanning, geduld en constante verbetering hebben de groei van een project gestimuleerd dat momenteel 98 hectare wijngaard omvat. Enkel topwijngaarden van oude wijnstokken uit zowel Rioja Alta als Rioja Alavesa. De bodega is gloednieuw gebouwd en 2016 is de eerste millésime die volledig in deze moderne bodega werd gevinifieerd.
150 cl. (Magnum)
2020
Macán Clásico is het resultaat van een strenge selectie in de wijngaard. Enkel de beste percelen, gelegen rond San Vicente de la Sonsierra, komen in aanmerking.
Mencia (85%), Doña Blanca (8%), Palomino (7%)
"ROC" was de eerste wijn die Verónica maakt in 2010 in deze regio. Afkomstig van 2 percelen in Valtuille de Abajo, hoofdzakelijk arme zandbodems met afgebroken kwarts, "El Couso" en "La Rata". De stokken zijn 80 jaar oud. Dit is haar topwijn van het dorp Valtuille en valt onder de nieuwe wetgeving onder "vin de village" of "vino de pueblo". Het is een wijn met weinig extractie, maar veel expressie van de Mencía.
Mencia (79%), Godello (9%), Doña Blanca (7%), Palomino (5%)
2021
Cobrana is afkomstig van een ander dorp dan Valtuille. 8 percelen rond het dorp Cobrana op 700 m hoogte. Hier geen zanderige ondergrond, maar blauwe leisteen met klei. Ze gebruikt hier hoofdzakelijk fieldblends, heel traditioneel voor deze regio, waardoor er ongeveer 25% witte druiven samen met rood worden gevinifieerd. Dit is eerder het Bourgondische profiel van haar wijnen, terwijl deze uit Valtuille eerder een Rhône-profiel hebben.
Petit Verdot (60%), Syrah (20%), Tempranillo (20%)
2017
Een nieuwe topper van Victoria Ordóñez en haar zoon Guillermo, die sinds 2016 blijft verrassen met een ongeziene kwaliteit voor Malaga (voor stille wijnen althans). Naast haar andere rode wijn Camaroles, brengt ze deze topcuvée in heel kleine aantallen op de markt, er werden slechts 2655 flessen gebotteld. De druiven komen van 2 wijngaarden: ‘El Cortijo de La Fresnada’, op 850m in het Sierra de Camaroles-gebergte met een complexe bodemmix van leisteen, magma, silica, kwarts, graniet, kalksteen en zandsteen. ‘El Lagar de Vadillo’, op 900m hoogte in het Montes de Málaga-gebergte met vooral kalksteen van mariene oorsprong.
Keuzestress?
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
2018
Baboso tinto (50%), Tintilla (50%)
Viñátigo maakt mono-cépagewijnen van autochtone druivensoorten die wat van de scène verdwenen zijn. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Deze Ancestral werd gemaakt 'à l'ancienne' en is dan ook een wijn voor de freaks ... De Tintilla komt van Finca Laderas de Teno en de Baboso Negro van Finca Juandana. Ongeënte wijnstokken. TINTILLA: Het perceel Laderas de Teno ligt in het noordwesten van Tenerife op 800 meter boven zeeniveau. Gelegen in de El Palmar-vallei, binnen het Teno natuurreservaat, de wijngaard bestaat uit 33 terrassen, beginnend aan de voet van een vulkaan in het midden van de vallei. Geologisch gezien is het een van de oudste delen van het eiland, resultaat van de eerste vulkaanuitbarstingen. Deze kleigrond is een evolutie van de afbraak en erosie van het Teno-massief. BABOSO NEGRO: Finca Juandana ligt in La Guancha, in het noordwesten van Tenerife. De wijngaard ligt naast onze wijnmakerij, op 400 meter. Dit perceel van vulkanische oorsprong, is één van de jongste bodems van het eiland en dus heel zanderig.
De nieuwe cultwijn van Ribera del Duero. 100% Tempranillo, gemaakt door Xavier Ausás, oenoloog en technisch directeur van Vega Sicilia tussen 1988 en 2015.
Tinto Fino (86%), Garnacha (12%), Albillo (2%)
2007 was de eerste jaargang. PSI zijn de initialen van Peter Sisseck. De wijnstok afgebeeld op het etiket refereert naar de Griekse letter Psi, die dezelfde vorm heeft.
Merlot (80%), Cabernet Franc (20%)
Rocheyron is het project van Peter Sisseck van Pingus en de Zwitser Silvio Denz. De wijngaard bevindt zich op een kalkplateau nabij St Emilion.
Tinta de Toro (100%)
2015
In de beste jaargangen wordt er een wijn gemaakt ‘buiten categorie’. Deze Gran Elias Mora is afkomstig van het beste perceel Senda de los Lobos van San Román de Hornija. De wijnstokken hebben ondertussen reeds hun gouden jubileum gevierd en zijn dus meer dan 70 jaar oud!
Mencia (90%), Tintorera (10%)
2023
Mencia (95%), Bastardo (Merenzao) (3%), Alicante Bouchet (1%), Brancellao (Albarello) (1%)
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.