Vandaag hét topgebied van Spanje, zowel wat witte wijnen als wat rode wijnen betreft. De meest Atlantische regio met noordelijke wijngaarden die vaak moeten vechten voor hun overleven. Bovendien een schatkamer van onbekende witte en rode druivensoorten. Superpotentieel ! ...
Merenzao (Bastardo) (100%)
75 cl.
2018
Deze Merenzao (in andere delen van Spanje ook Bastardo genoemd; in de Jura is dit de Trousseau) wordt geroemd als de meest verfijnde wijn van dit domein. Zeer origineel, elegant en licht van kleur. Voor de liefhebbers van finesse.
Caiño (50%), Souson (50%)
2015
Langs de hellingen van de rivier de Sil vinden we hoofdzakelijk Mencìa, maar er zijn ook nog heel wat vieilles vignes met andere druivensoorten, zoals Merenzao, Caïño of Sousón. Deze Fincas is de meest exotische coupage met 50/50 Caïño en Sousón. Voor de avontuurlijke proever.
Mencia
2019
Deze jongste telg van Castro Candaz werd voor de eerste keer gemaakt in 2018. Het is de enige Mencía die afkomstig is van verschillende wijngaarden, zowel in de noordelijke zone Chantada als in de Bibei-zone van Ribeira Sacra. Puur Mencía-fruit !
Alicante Bouchet, Mencia, Merenzao (Bastardo)
2020
Finca El Curvado is de opstapwijn van dit nieuwe "elegante wijnen" project van Raúl Perez en Rodri Méndez. Afkomstig van vieilles vignes tussen 45 à 70 jaar oud, hoofdzakelijk Mencía, maar ook een mooi aandeel Alicante en Bastardo. De percelen van dit domein liggen in Chantada, het meest noordelijke stuk van Ribeira Sacra, met vooral granietondergronden
Mencia, Merenzao (Bastardo)
Dit is het grand cru perceel van dit kleine project. Enkel vieilles vignes tussen de 70 à 80 jaar oud, hoofdzakelijk Mencía met een beetje Bastardo (Trousseau uit de Jura). Zeer verfijnde noordelijk Atlantische stijl.
Mencia (80%), Alicante Bouchet (4%), Brancellao (Albarello) (4%), Godello (4%), Caiño (2%), Merenzao (Bastardo) (2%), Mouraton (2%), Palomino (1%), Souson (1%)
2022
Lousas is het werkpaard van Envínate in Galicia. Hun "village-wijn". Naast hun vulkanische topwijnen in Tenerife, hebben ze ook prachtige wijngaarden in Ribeira Sacra, gelegen tussen 400 à 600 m hoogte. De Lousas is het Spaanse alternatief voor village wijnen uit Bourgogne, die vandaag al vaak een veelvoud kosten van deze Spanjaard. Alle wijngaarden zijn in biodynamie.
Caiño (100%)
Vind in 3 stappen uw perfecte wijn!
Naast de witte Finca Genoveva, maakt Rodri sinds 2017 ook een rode. Hoofdzakelijk vieilles vignes Caíño. Perfect Atlantisch karakter met veel diepte. Kan naast de grote rode Loire-wijnen staan van deze wereld.
Albariño (100%)
2021
O Pradiño is genoemd naar het perceel waar de wijn vandaag komt in O Vinquiño (Sanxenxo). Het perceel werd volledig herplant in 2012 met de stekken van een aantal van de meer dan honderdjarige wijnstokken die op dit perceel nog voorkwamen. De wijngaard is zeer dicht bij de zee gelegen en bestaat dan ook uit een decompositie van graniet en zand (gneis). In totaal 1600 stokken met een jaarlijkse productie van ongeveer 700 flessen. Onze meest mineralige Albariño !
Voor de eerste keer gemaakt in 2017. Zeer uitzonderlijke wijn die enkel gemaakt wordt door Rodri, aangezien hij van een uniek terroir komt : de wijngaard werd 100 jaar geleden geplant in de duinen op nauwelijks 50m van de zee, met een 3 meter dikke zandlaag als bodem. Op het strand van Arra in Montalvo-Sanxenxo. Uniek !
Na 2005 is dit de tweede jaargang. Productie van 2500 flessen.
2023
Rodri Méndez is een van de beste Albariñoproducenten in Galicia. De Leirana is zijn basiscuvée die onmiddellijk zijn eigen stijl laat zien : strak, veel zuren, mooi puntig. Rodri werkt vooral met oude wijnstokken, zowel voor zijn basiscuvée, maar ook en vooral voor zijn topwijnen in de Goliardo-reeks.
Albariño, Godello, Lado, Loureira, Torrontés, Treixadura
Dit is één van de historische domeinen van de regio Ribeiro. Gelegen in de Valle de Avia in het mooie groene binnenland van Galicia. Arsenio Paz was de stichter en bezieler van het domein sinds 1977. In 2022 besloot José Pariente om deze kleine boutique winery over te nemen, aangezien Arsenio geen opvolging had. Dit is een klein domein van 6 ha met een goeie 20.000 flessen productie. José Pariente wil vooral de erfenis van Arsenio met respect voor de regio en het terroir verderzetten.
2014
Wordt enkel gemaakt in topjaren. Geen houtlagering maar een lange bewaring ‘sur lies’ op lage temperatuur op inox zorgen voor dit unicum uit Noordwest-Spanje. Komt pas na minimum 8 jaar op de markt.
50 cl.
Bijzonder fijn distillaat van Albariño.
Nieuwe witte topwijn, gemaakt door Berta Garcia, voormalig oenologe van Louis Latour en Château Haut-Brion. Enkel afkomstig van wijngaarden binnen de muren van het domein.
150 cl. (Magnum)
Deze Albariño is de basiswijn, al is dat misschien wat negatief uitgedrukt. Deze wijn bulkt van kwaliteiten. Pazo betekent domein in het Galicisch.
Deze Albariño is de basiswijn, al is dat misschien wat negatief uitgedrukt. Deze wijn bulkt van kwaliteiten. Pazo betekent domein in Galicisch.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.