Wij zijn de exclusieve invoerder in België van al de wijndomeinen op deze website.
Baboso blanco, Gual, Listán blanco, Pedro Ximénez, Verijadiego blanco
75 cl.
2022
Bimbache, genoemd naar de originele inwoners van kleinste eiland El Hierro. Een zeer originele witte wijn met veel karakter. Atlantisch en toch exotisch. Volledig bio en non-interventionistisch met enkel toevoeging van sulfiet bij de botteling.
Baboso blanco, Forastera blanca, Gual, Listán blanco, Vijariego blanco
2023
Grand Cruz del Calvario is Bimbaches meest extreme wijngaard, met de meest Atlantische invloed. Dit is een klein perceel aan de noordkant van het eiland, winderig en vochtig. De wijn heeft daardoor weinig alcohol en zeer hoge zuren. Wat een structuur !
Gual (100%)
Viñátigo maakt mono-cépagewijnen van autochtone druivensoorten die wat van de scène verdwenen zijn. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Deze Ancestral werd gemaakt 'à l'ancienne' en is dan ook een wijn voor de freaks ... Gual van Finca San Juan Degollado en Finca Mazapé. Ongeënte wijnstokken. Gual was de eerste van de bijna uitgestorven inheemse variëteiten van de Canarische Eilanden die Juan Jesus recupereerde. Finca San Juan Degollado ligt vlakbij Garachico, op 160 meter boven zeeniveau. Finca Mazapé ligt op een klif met uitzicht op de zee op 150 meter in San Juan de la Rambla. Beide percelen liggen in het noordwesten van Tenerife. Vulkanische jonge gronden, met een goede drainage en zeer rijk aan mineralen. De bodem van San Juan Degollado komt van erosie van de kustklif van La Culata, grenzend aan het plot. Door het bergachtige terrein is de wijngaard onderverdeeld in honderdjarige terrassen, dit vermijdt ook de aardverschuiving van vruchtbare gronden.
Gual, Listán blanco, Malvasia, Marmajuelo, Vijariego blanco
Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. ‘Pie franco’ op vulkanische ondergronden. Mix van ongeënte inheemse witte variëteiten uit de Canarische eilanden. De geselecteerde variëteiten en de verhoudingen variëren van jaar tot jaar afhankelijk van de oogst. De meest voorkomende druiven zijn Gual, Marmajuelo, Vijariego Blanco, Malvasía Aromática en Verdello. Jonge en oude vulkanische bodems, met goede drainage en zeer rijk aan mineralen. Sommige percelen hebben bodems uit jongere vulkaanuitbarstingen en zijn meer zanderig. Anderen zijn geërodeerde oude massieven. De wijnstokken groeien vanop zeeniveau tot 1000 meter hoogte. Totale productie van deze blend van 4 witte druiven is +- 4000 flessen.
Jesús Méndez wil met zijn Viñátigo-project autochtone Canarische cépages die bijna uitgestorven zijn terug een gezicht geven. Al zijn wijnen worden in zeer beperkte volumes gevinifieerd. 100% Gual van Finca San Juan Degollado en Finca Mazapé. Ongeënte wijnstokken. Gual was de eerste van de bijna uitgestorven inheemse variëteiten van de Canarische Eilanden die Juan Jesus recupereerde. Aangeplant in Finca San Juan Degollado op 160 meter boven zeeniveau in Garachico. Finca Mazapé ligt op een klif met uitzicht op de zee op 150 meter in San Juan de la Rambla. Beide percelen liggen in het noordwesten van Tenerife.
Paswoord vergeten?
Vul hieronder je login in en klik op "Versturen". Je zal via e-mail de instructies ontvangen om je paswoord te wijzigen.
Opgelet!
Deze website maakt gebruik van cookies om je surfgedrag te verbeteren. Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze cookiepolicy.
Er is iets mis gelopen met jouw verzoek.
Uitverkocht!
Je bent succesvol ingeschreven! We houden je op de hoogte.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als dit product weer in voorraad is.
Vul je e-mailadres in en we brengen je op de hoogte als de nieuwe jaargang van dit product in voorraad is.