Aubocassa is zonder twijfel een van de topolijfolies van Spanje. De olijfgaard bevindt zich in Manacor op het eiland Mallorca. Hier wordt enkel 100% Arbequina gebruikt. Prestigeproject van de familie achter het wijndomein Roda in Rioja.
Vinificatie
De olijfjes worden zo snel mogelijk na de pluk gecentrifugeerd via een speciaal door hen ontwikkeld procedé, waardoor de olie verser en zachter is dan gelijk welke andere.
Bewaarpotentieel
Tot 2 jaar na de oogst.
Serveren
De fles na gebruik steeds terug sluiten en op een droge plaats bewaren. Om te proeven, de olie walsen in een wijnglas.
Proefanalyse
Heldergroen van kleur, in de neus een explosie van aroma's: grassig, florale toetsen, vegetaal van tomaat over selder en paprika tot een banaanachtig einde. In de mond fluweelzacht en retro ook weer zeer aromatisch en zacht. Zeer edel.
Smaakprofiel
Hout
Geen
Houtlagering
Stevige houtlagering
Zuren
Weinig
Evenwichtig
Veel zuren
Fruitig
Weinig
Evenwichtig
Veel fruit
Structuur
Elegant
Evenwichtig
Stevig en vol